VIDEO Koning Filip en koningin Mathilde ontvangen olympische en paralympische helden, al was Florian Van Acker liever thuis gebleven…

Florian Van Acker na de ontvangst op het koninklijk paleis. © Belga
Philippe Verhaest

Deze ochtend werden de Belgische atleten die afgelopen zomer deelnamen aan de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio, door koning Filip en koningin Mathilde in het koninklijk paleis van Laken ontvangen. Tafeltennisser Florian Van Acker liet een opmerkelijke uitspraak noteren.

130 atleten, aangevuld met hun trainers, begeleiders en vertegenwoordigers van de verschillende liga’s tekenden, tekenden vrijdagochtend present op het koninklijk paleis van Laken.

Daar werden ze hartelijk ontvangen door ons vorstenpaar. Onder andere marathontopper Bashir Abdi en rolstoelracer Peter Genyn waren op de afspraak, net als de van Langemark-Poelkapelle afkomstige tafeltenisser Florian ‘Poef’ Van Acker. Tijdens de Paralympische Spelen haalde hij nog een bronzen medaille, vandaag werd hij door koning Filip en koningin Mathilde gefeliciteerd.

De olympische en paraplympische medaillewinnaars mochten met het koningspaar op de foto.
De olympische en paraplympische medaillewinnaars mochten met het koningspaar op de foto. © BELGA

Achteraf vertelde hij de collega’s van het persagentschap Belga dat hij een dergelijke ontvangst wel leuk vindt, maar dat hij nog veel liever gewoon thuis is. Dat noemen ze dan een goudeerlijk antwoord geven…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Florian Van Acker kwam met een bronzen plak terug naar huis.
Florian Van Acker kwam met een bronzen plak terug naar huis. © BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.