© Bart
Redactie KW

De topper tussen SK Geluwe en VK Avelgem eindigde onbeslist, het werd 1-1.

Na dertien wedstrijden zonder nederlaag verloor Geluwe vorige zondag op Sparta Heestert. Het was afwachten hoe de leiders zouden reageren op dit verlies. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. De bal was amper aan het rollen gebracht of de plaatselijke aanhang mocht reeds juichen: Maxim Deltour zette voor, Maerten rondde mooi af.

VERSLAG

VK Avelgem
© Bart

Veel tijd om te genieten kreeg Geluwe niet. Na een vrijschop van bezoeker Lobe, kopte Verhenne de gelijkmaker tegen de plaatselijke netten. Daarna viel de wedstrijd wat stil. Geluwe eiste wel meer balbezit op, maar kansen of dreigen zat er niet vaak meer in. Pas op het halfuur, na een spelonderbreking waarbij thuisspeler Minne en bezoeker Herssens verzorging nodig hadden, zwiepte Leuridant de bal naar voor, Maxim Deltour geraakte niet voorbij de bezoekende doelman Rogiers. Ook na de rust bleef het doelgevaar beperkt. Heel wat spelers hadden in de eerste helft veel brandstof verbruikt en moesten even naar adem happen. Halfweg de tweede helft, na een vrijschop van thuisspeler De Gryse, kopt Maerten nipt over. De doelmannen werden in de tweede periode nog zelden aan het werk gezet en konden genieten van een deugddoend lentezonnetje. Omdat Lowingen op RC Lauwe eveneens op een gelijkspel bleef steken, verandert er bovenaan de rangschikking weinig.

Geluwe miste wel heel wat sterkhouders. Braem en Masselis waren gekwetst, Dejonghe, De Saedeleer en Knockaert geschorst.

Doelpunten: 2′ Maerten 1-0, 3′ Verhenne 1-1.

(AV – foto’s Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.