Verdienstelijke sporters coronaveilig gehuldigd

Elf Bruggelingen en/of Brugse verenigingen vielen in de prijzen.© Davy Coghe
Elf Bruggelingen en/of Brugse verenigingen vielen in de prijzen.© Davy Coghe
Piet De Ville

Door de coronacrisis kon de traditionele show met uitreiking van de Brugse Sportprijzen dit jaar niet georganiseerd worden. Het stadsbestuur hield er toch aan de verdienstelijke sporters en Brugse kampioenen te huldigen.

Ook op sportief vlak was het coronajaar 2020 een bijzonder moeilijk jaar. Wedstrijden werden uitgesteld en zelfs afgelast. Sporters konden hun kansen niet verdedigen en kampioenen hun titel niet verlengen. Het Verbond van Brugse Sportjournalisten, dat ieder jaar een sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar aanduidt, besloot dan ook om deze aanduiding voor de prestaties van 2020 over te slaan.

Daarbij aansluitend besloot ook de Brugse Sportraad om geen Jeugdtrofee en Trofee van Sportverdienste uit te reiken. Toch wil het stadsbestuur de mensen of ploegen die het toch tot Belgisch kampioen schopten in hun discipline niet in de kou laten staan. Er werd geopteerd om elf Bruggelingen en/of Brugse verenigingen in zekere mate in de bloemetjes te zetten.

Eric De Rocker

Niet met een grote show dus, maar wel met een huldiging in de kiosk van het Astridpark waar ze een voor een een medaille overhandigd kregen door burgemeester Dirk De fauw (CD&V), schepen van Sport Franky Demon (CD&V) en voorzitter van de Sportraad Franky Moulaert.

Een speciale vermelding was er ook voor de vorige maand helaas overleden Eric De Rocker (67). Hij werd in 2020 nog Belgisch kampioen hoogspringen bij de ‘Masters + 60 jaar’. “Net als zijn broer Leopold, hier aanwezig, was hij immers het levende bewijs voor alle Bruggelingen dat op sporten geen leeftijd staat”, zei burgemeester Dirk De fauw. “En voor het feit dat deze coronatijden geen obstakel mogen zijn om fysiek actief te blijven. We staan er dan ook op om hem postuum te huldigen.”

Elf gehuldigden

De elf gehuldigden: Leon Binard (Belgisch kampioen Eventing (paardensport) bij de junioren met paard Enzo), CC Brugge (Belgisch kampioen goalbal/G-Sport), Club Brugge (Belgisch kampioen voetbal in de Jupiler Pro League), Club NXT (Belgisch kampioen voetbal bij de U21 (beloften)), Leopold De Rocker (Belgisch kampioen 100 meter spurt en verspringen bij de Masters 75 jaar), Alexander Diaz Rodriguez (Belgisch kampioen 10.000 meter op de piste); Lotte Minnebo (Belgisch kampioen triatlon en duatlon), Team KRB 8-JM (Belgisch kampioen roeien senioren bij de ‘8 met stuurman’), Team KRB 4-JM (Belgisch kampioen roeien senioren ‘4 zonder stuurman’), Tibo Vyvey van KRB (Europees kampioen roeien U23 samen met Marlon Colpaert van KRNSO Oostende) en, postuum, Eric De Rocker (Belgisch kampioen hoogspringen bij de Masters +60 jaar).

De gehuldigde sporters zullen ook nog meewerken aan een filmpje met maatschappelijke insteek waarbij ze de Bruggelingen richtlijnen zullen meegeven en moed inspreken om deze bijzondere tijden door te komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.