Verdiende zege voor KV Kortrijk

KV Kortrijk was de hele partij de betere ploeg tegen een zwak Westerlo, dat drie spelers geblesseerd zag uitvallen en nog een rode kaart kreeg. Pas na die uitsluiting slaagde de thuisploeg erin om de 1-0 op het bord te zetten.

Het eerste kansje was voor Kortrijk, maar De Petter reageerde attent op de voorzet van Monrose. Daarna kabbelde de partij wat verder, want vooral Westerlo had schrik om op achterstand te komen. Rond het half uur vond de thuisploeg toch enkele openingen in de bezoekende defensie. De poging van de doorgebroken Czvitkovics werd gekeerd door doelman Deelkens, meteen ook zijn laatste redding van de match. Even ervoor was de keeper immers slecht neergekomen op zijn knie en moest zich nu toch laten vervangen door Vanhamel. Meteen na die wissel zag Veselinovic zijn poging maar nipt naast gaan. Op de eerste kans van Westerlo was het wachten tot vijf minuten voor de rust. Annab was echter net niet snel genoeg om de voorzet op doel te trappen. Daarna kwam Kortrijk nog even gevaarlijk opzetten, maar Veselinovic raakte de bal verkeerd en zo werd de rust bereikt met 0-0.

In de tweede helft viel er niet meteen veel te beleven. Capon zette zich goed door, maar botste op De Petter. Daarna ging Delen de lijn af op links, maar Yulu Matondo kwam te laat om iets met zijn voorzet te doen. Diezelfde Delen moest iets voor het uur met rood naar de kant. Hij ging fel in duel met Capon en kreeg daarvoor meteen rood. Een strenge beslissing van scheidsrechter Delferiere. De thuisploeg probeert meteen de man-meer-situatie uit te buiten. Eerst werd de poging van Capon en de rebound van Veselinovic nog gestuit door de bezoekende doelman, maar na 65 minuten spelen was het dan toch 1-0. Corstjens moest het afleggen tegen Veselinovic en die trapte de bal gekruist in doel. Westerlo, na drie blessures en een rode kaart, had daarna nog weinig in de pap te brokken. De thuisploeg was tevreden met de voorsprong en speelde de wedstrijd rustig uit.