Veldrijder Niels Albert gehuldigd als ereburger in Koksijde

Redactie KW

Niels Albert kreeg maandagavond in Koksijde de titel ereburger toebedeeld. De veldrijder kroonde zich op 29 januari tot wereldkampioen in de zandduinen. Hij nam maandag ook de tijd om de organisatie en een massa vrijwilligers te bedanken.

Nadat Paul Herygers in 1994 de wereldtitel behaalde in diezelfde mythische duinen, mocht hij zich ereburger van de kustgemeente noemen. Niels Albert kon na zijn triomftocht in januari niet achterblijven. En net zoals Herygers krijgt ook Albert een duin die zijn naam voor eeuwig zal dragen. Albert kreeg een pot met duinenzand als herinnering.

Vrijwilligers

“Ik ben vereerd dat ik voortaan ereburger voor het leven ben van Koksijde”, zei Albert aan 500 vrijwilligers die het wereldkampioenschap mogelijk maakten. “Ik begin nu pas te beseffen wat die titel betekent. Ik heb deze week nog eens de video bekeken. Koksijde zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben.”

Grote mond

Of die titel hem heeft veranderd? “Nee, ik ben dezelfde gebleven. Nog steeds met een iets te grote mond volgens sommigen, maar steeds vriendelijk en bereid om een handtekening uit te delen”, besloot de wereldkampioen.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust en vanavond op Focus vanaf 18u00

Veldrijder Niels Albert gehuldigd als ereburger in Koksijde

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier