Veldrijden: Vanthourenhout maakt rentree in Hasselt

Redactie KW

Zaterdag maakt veldrijden Sven Vanthourenhout (Sunweb-Projob) in Hasselt zijn rentree. Dit na een inactiviteit van enkele weken wegens vermoeidheidsverschijnselen. “Ik voel me pakken frisser dan enkele weken terug”, stelt de West-Vlaming.

“De batterijen zouden opnieuw opgeladen moeten zijn”, aldus
Vanthourenhout, die zondag ook rijdt in Hamme-Zogge. “Ik trek uiteraard met een hoop vraagtekens naar Hasselt. Ik kan moeilijk inschatten hoe het zal uitdraaien. In Mallorca trainde ik samen met Bart Wellens in het spoor van Sven Nys en Zdenek Stybar. Ik merkte dat er mij nog veel werk wacht. In Spanje had ik al zin om te crossen. Maar herbeginnen op een zware omloop als die van Gavere, dat had geen enkele zin.

Dit weekend kan ik hervatten in twee veldritten die me veel beter
liggen. Ik legde deze week bewust geen testen af, want ik wilde
zorgeloos naar het weekeinde toeleven. Die twee crossen, dat worden mijn testen. Ik zal in Hasselt na een paar rondjes wel weten hoe het met de conditie gesteld is. Dat ik achterin moet starten baart me weinig zorgen. Ik probeer gewoon mijn wedstrijd op te bouwen en zie wel waar ik uitkom. Uitrijden, dat is in eerste instantie het belangrijkste.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.