Valpartij in Veldegem: wielerwereld rouwt om Wouter De Wilde

De wielerwereld reageert verslagen op het overlijden van Wouter De Wilde. Hij overleed na een val in de eindspurt in Veldegem.

© FOTO GINO COGHE

Veldrijder Klaas Vantornout was een goeie vriend. Op zijn site staat dit te lezen: “Je was mijn beste jeugdkameraad. Samen sleten we uren op de fiets, gingen we op reis, maar nooit zonder onze fiets. Ook al hoorden we elkaar de laatste jaren minder, het is een schok! Je leefde voor je sport zoals er weinig profs voor leven! Je was een freak, een voorbeeld voor iedereen. Dit komt verdikke hard aan! Bedankt voor de leuke jaren, de trainingen, alles wat we voor elkaar gedaan hebben!”

“Sad to read the news this am about the crash of belgian cyclist Wouter De Wilde. My sincere condolences to his family and friends. RIP,” schrijft Johan Bruyneel op Twitter.

Ook Joeri Calleeuw reageert op Twitter: RIP Wouter Dewilde… Wat gaat er nog allemaal gebeuren :'( sterkte aan familie, vrienden en iedereen v team Deschuytter!

Ook de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond heeft een reactie de wereld ingestuurd. “De Belgische wielerwereld is in rouw,” klinkt het. “We denken nu vooral aan de echtgenote, familie en vrienden van Wouter Dewilde en bieden hen ons oprechte medeleven aan bij dit zware verlies.”

(JV)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.