Uiteindelijk toch stagekamp bij judoclub Jokohazam: “Ouders rekenden op ons”

Judostage bij Jokohazam.© Foto Coghe
Judostage bij Jokohazam.© Foto Coghe
Redactie KW

Even hing het aan een zijden draadje, maar uiteindelijk kon het geplande stagekamp voor de kinderen jonger dan 12 bij judoclub Jokohazam tijdens de paasvakantie toch plaatsvinden. “Het was een zoektocht hoe we dat coronaveilig konden doen, maar het is ons gelukt”, klinkt voorzitter en trainer Geert Sarrazyn opgelucht.

Nog tot vandaag organiseert judoclub Jokohazam, met lokaal in de Hermitagestraat, een stagekamp voor 50 kinderen van het derde kleuter tot en met het zesde leerjaar. “Aanvankelijk vormden 50 deelnemers in één groep geen probleem, toen waren het er plots maar 25 meer en op het laatste moment mochten er slechts 10 kinderen in een bubbel”, vertelt Geert Sarrazyn. “Dat was schrikken. Heel even hebben we overwogen om het kamp af te gelasten, maar in plaats daarvan hebben we het programma aangepast.”

“We werkten in vijf groepjes van tien kinderen. Vier groepjes oefenden in onze judozaal die we met gordijnen in vier hebben verdeeld. Dankzij onze goeie contacten met het gemeentebestuur kon een vijfde groepje oefenen in de sporthal”, gaat Geert verder. “De bubbel in de sporthal kreeg conditietraining, in de judozaal werden judotechnieken aangeleerd. We werkten met een doorschuifsysteem, waarbij we elke keer de ruimtes ontsmetten.”

Zoektocht

“Sowieso kregen de kinderen enkel in de voormiddag judolessen. In de namiddag boden we een andere sport aan, al was ook dat een zoektocht naar wat mogelijk was. Zo organiseerden we een lasershooting, petanque, een teamspel en we zetten een springkasteel op. Alles verliep ook hier volgens een doorschuifsysteem.”

Werken met vijf groepjes betekende ook dat de club plots op zoek moest naar extra trainers. “Nu hebben we die wel genoeg, maar niet iedereen heeft tijdens de paasvakantie vrij. Gelukkig staan twee van onze trainers in het onderwijs en zelf ben ik met pensioen, dat vormde dus geen probleem”, glimlacht Geert. “Wij zijn vooral blij dat het kamp kon plaatsvinden, tenslotte rekenden de ouders tijdens de paasvakantie op ons. Jokohazam is dan ook een echte familieclub waar de ouders nauw betrokken zijn bij de werking.” (LTK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.