https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tweehonderd deelnemers leven zich uit tijdens aquatlon in Jabbeke

Er werd meteen enthousiast gestart. © AC
Redactie KW

Zondag stond normaal de 111 triatlon gepland, maar Covid-19 zorgde ervoor dat die plannen moesten worden bijgestuurd. Bro.Go Sports zorgde met goedkeuring van de burgemeester en het schepencollege voor een aquatlon.

Op die manier konden de triatleten zich in deze coronatijd nog eens uitleven. Er stonden in Jabbeke vier wedstrijd op het programma. Een mini voor de kleinste atleten, gevolgd door drie afstanden voor volwassenen. Zij konden kiezen uit een small, medium of large aquatlon. De langste afstand was anderhalve kilometer zwemmen in de plas van het Klein Strand gevolgd door een loopnummer in de buurt van vijftien kilometer.

Rollende start

Tweehonderd deelnemers konden zich inschrijven en de wedstrijden waren allen volzet. Wetsuits waren niet toegelaten bij een watertemperatuur van om en bij de 23 graden. Alle veiligheidsvoorschriften werden nageleefd, zo was een mondmasker tot net voor de start verplicht en gebeurde de bevoorrading door mensen uit de atleten hun eigen bubbel. Er was tevens een rollende start voorzien, om de tien seconden mochten vijf zwemmers het water in en moesten zij tijdens het lopen de nodige afstand bewaren. Plus: er mochten geen atleten uit de provincie Antwerpen aan de start verschijnen. Dat had de burgemeester beslist.

De small wedstrijd (500 meter zwemmen en 5 km lopen) werd gewonnen door Simon Folens voor Raf De Dobbelaere en Thomas Gillodts. De Bruggelingen Camiel Vandenbussche en Wout Franco volgden op plaats vier en vijf. Bij de dames ging de zege naar Nele Dequae (F16) voor de twee jaar jongere Lotte Minnebo uit Brugge.

Tijdens de medium aquatlon nam een andere Bruggeling, Joris Basslé, voldoende voorsprong tijdens het zwemmen en werd hij tijdens het lopen niet meer ingehaald. Brecht Van Vooren werd tweede voor Ruben Vandamme. Bij de dames stond er geen maat op Jolien Vermeylen, zij werd achtste algemeen en haalde het voor de Brugse Bo Dubin en Emile Dejans uit Lauwe.

De langste afstand werd gewonnen door Pieter Heemeryck, voor zijn broer Sander en Joachim Wera. Arno Lambrecht uit Kuurne, Quentin De Vos (Knokke-Heist) en Branco François (Beernem) bezetten plaats vier, vijf en zes. Bij de dames ging de overwinning naar master atlete Francoise Theate (F50). Zij haalde het voor de Oostendse Charlotte Mensaert en Maaike Ryngaert uit Heule.

(ACR/ Foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten