Trofee voor sportverdienste deels postuum uitgereikt

Redactie KW

De Stadense sportraad verkoos in gemeenschapscentrum Het SWOK de sportfiguren van 2019. Ook de trofee voor sportverdienste werd er uitgereikt. Die ging naar Luc Vandeputte en Patrick Huyghe. Het duo zette zich ruim een halve eeuw in voor voetbalclub S.K. Oostnieuwkerke. De trofee werd voor een deel postuum uitgereikt. Luc Vandeputte overleed in oktober immers aan een slepende ziekte.

De sportfiguren worden verkozen door de bij de sportraad aangesloten verenigingen. Elke vereniging beschikt daarbij per categorie over één stem. Christof Swaenepoel werd laureaat in de categorie ‘sporter met een beperking’. Christof won op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi immers brons in het tafeltennis enkelspel. Hij won ook goud op de nationale Special Olympics. S.K. Oostnieuwkerke werd voor zijn kampioenstitel in eerste provinciale verkozen tot sportploeg van het voorbije jaar. Judoka Luna Verfaille (West-Vlaams, Vlaams en Belgisch kampioen bij de U18) won de titel van sportvrouw 2019 en de titel van beloftevolle jongere, terwijl profwielrenner Jelle Wallays tot sportman 2019 werd verkozen. Jelle schreef vorig jaar de klassieker Paris-Tours op zijn naam. Bij de categorie ‘gecombineerde sporter’, waarmee sport in combinatie met een voertuig of een dier bedoeld wordt, won motorcrosser Kyel Lins het pleit. Hij werd vorig jaar bij de juniores 85 CC West-Vlaams kampioen en werd ook derde op het Belgisch kampioenschap. De trofee voor sportverdienste werd uitgereikt aan Luc Vandeputte en Patrick Huyghe. Luc Vandeputte zette zich ruim 50 jaar in voor S.K. Oostnieuwkerke.

Jacqueline Verbrugghe en Pedro Geeraert namen de trofee in ontvangst voor respectievelijk Luc Vandeputte en Patrick Huyghe.
Jacqueline Verbrugghe en Pedro Geeraert namen de trofee in ontvangst voor respectievelijk Luc Vandeputte en Patrick Huyghe.

“Hij was in die 50 jaar onder andere bestuurslid en afgevaardigde van de eerste ploeg en de beloften.”, vertelt echtgenote Jacqueline Verbrugghe, “Samen met Patrick, die ongeveer even lang bij de club actief is, was Luc eigenlijk een duivel-doet-al. Ze waren twee handen op één buik en deden echt alles voor de club. Daarbij bleven ze altijd bescheiden. Ze wilden nooit opvallen. Dat ze samen de trofee voor sportverdienste winnen is dan ook een heel mooi gebaar“. “Hendrik Vandenberghe, een trouw supporter die lid is van de sportraad, heeft binnen de raad het voorstel op tafel gelegd om hen de trofee te schenken.”, weet S.K. Oostnieuwkerke-voorzitter Dimitri Geerolf. “Zonder mensen als Luc en Patrick heb je geen vereniging. Ze zetten zich steeds volop in, maar bleven daarbij liever in de schaduw”. Patrick kon door familiale omstandigheden niet aanwezig zijn op de uitreiking. Jacqueline Verbrugghe nam de trofee in naam van wijlen haar echtgenoot in ontvangst.

(BCH/foto’s JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier