Triatlon- Vanhoenacker pas negentiende in Frankfurt

Marino Vanhoenacker heeft zijn titel in Frankfurt niet kunnen verlengen. De Jabbeekse triatleet begon wel als eerste aan de marathon, maar werd geveld door een spierscheur.

Frankfurt was pas de tweede wedstrijd voor Bink dit seizoen. Na zijn derde plaats in Melborune moest hij nog punten pakken om deel te kunnen nemen in Hawaii, een top-zeven plaats was daarvoor voldoende. Geen evidentie, want er stonden heel wat toppers aan de start in Frankfurt, onder wie Pete Jacobs (winnaar Hawaii 2012), en Eneko Llanos (winnaar Melbourne 2013).

Tijdens het fietsen kwam Vanhoenacker aan de leiding, en hij reed 4 min en 35 seconden weg van de rest. Een te klein verschil om lang te kunnen vasthouden in een marathon die onder een loden zon werd gelopen. Bovendien sukkelde hij met een spierscheur in de buik. Na tien kilometer was Vanhoenacker al voorbijgelopen, en begon een lange lijdensweg. Opgeven was geen optie, anders mocht hij Hawaii vergeten.

De snelste loper was uiteindelijk de Spanjaard Llanos. Hij finishte net onder de acht uur, zeven minuten sneller dan Jan Raphael. Axel Zeebroek leek lange tijd op het podium af te stevenen, maar werd in de laatste kilometers nog gepasseerd door de Nederlander Bas Diederen. De winnaar van Brugge werd wel knap vierde in 8u14min41sec, net voor Böcherer.

Marino Vanhoenacker beet door, en finishte uiteindelijk als negentiende in 8u34min. Of dat genoeg zal zijn voor een ticket voor Hawaii, zal nog moeten blijken.