Triatlon – Uplace domineert Halve van Brugge

Redactie KW

Axel Zeebroek en Sofie Goos hebben de allereerste halve triatlon van Brugge op hun naam geschreven.

Er stond een pak aardig volk aan de start van de eerste halve triatlon in Brugge. Na het zwemmen vertrok een trio als eersten op de fiets : Axel Zeebroek, topfavoriet Pieter Heemeryck, en Tom Van Der Hoogerstraete. Bruggelingen Dennis Devriendt en Michael Van Cleven moesten toen al een aardig gat dichtrijden.

In de strakke polderwind toonde Axel Zeebroek zich duidelijk de sterkste. Hij fietste een voorsprong van vier minuten bij elkaar op Heemeryck, en nog eens twee minuten extra op het trio Devriendt-Van Cleven-Van Der Hoogerstraete. Zeebroek werd tijdens de halve marathon niet meer bedreigd, en diepte de kloof met Heemeryck zelfs nog uit tot zeven minuten. Michael Van Cleven werd knap derde.

Bij de dames kwam het tot een duel tussen Sofie Goos en Sophie De Groote. Na 90 kilometer fietsen hadden ze Joke Coysman achter zich gelaten, en begonnen ze samen aan de 21km. Goos kreeg de overwinning in de schoot geworpen toen De Groote geblesseerd moest opgeven. Een opsteker voor La Goos, die in Frankfurt hoopt een ticket voor Hawaii te halen. Tweede werd Joke Coysman voor Leen Vanden Daelen. Bij de dames 40+ was Annemie Danneels de sterkste voor Daniëlle Deley.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van 28 juni.

Triatlon - Uplace domineert Halve van Brugge

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.