Triatleet Lennert Vandendriessche trekt naar 3PT-Solidpharma

Momenteel loopt in het duatlon en triatlon de transferperiode. Lennert Vandendriessche uit Ruddervoorde kiest na twee jaar bij het Triatlon Brugge Team voor een nieuwe club.

Lennert Vandendriessche ruilt het Triatlon Brugge Team voor een club uit Aalst. © (ACR)

Lennert is de acht jaar jongere broer van Kenneth Vandendriessche. Het sporten hebben ze van thuis uit mee. Hun moeder was provinciaal kampioen veldlopen, hun vader keeper bij VV Aartrijke. In Ruddervoorde voetbalden de broers tot ze zestien en zeventien waren.

Lennert (21) woont in de ouderlijke woning in Baliebrugge en begon in navolging van zijn broer bij de plaatselijke duatlonvereniging. In 2018 stapte hij over naar het Triatlon Brugge Team (TBT). Nu trekt hij naar 3PT-Solidpharma in Aalst. “Het was geen gemakkelijke beslissing, omdat veel van mijn beste vrienden bij TBT actief zijn. Toch had ik nood aan iets nieuws”, verduidelijkt Lennert.

“Ik ontmoette op wedstrijden reeds een paar jongens die daar lid zijn. Ze lieten bij mij een goede indruk na qua persoonlijkheid en prestaties. Het team bestaat drie jaar en is in volle opmars. Ik hoop bij 3PT-Solidpharma mijn steentje bij te dragen en mooie dingen te laten zien. Het is de bedoeling om daar op lange termijn te blijven en mezelf als atleet verder te ontwikkelen.”

Lennert kan hierbij opnieuw rekenen op Chris Cornu, een coach die destijds ook Kenneth onder zijn vleugels had. Hij zorgt voor veel trainingen die individueel zijn afgestemd. “Ik kan echter wel terugblikken op een mooie en leuke periode bij TBT en wil Mike Bogaert en eigenlijk iedereen daar nogmaals bedanken om mij gedurende de twee voorbije jaren wegwijs te maken in de triatlonsport en mij veel bij te leren”, aldus Lennert.

Stefaan Maene als zwemcoach

Triatlon Brugge Team staat bekend om zijn goede jeugdwerking. Verder ziet Vandendriessche een gelijkaardige aanpak bij zij nieuwe club. “Er zijn beloftevolle triatleten die veel samen trainen en zo goed mogelijk willen presteren”, klinkt het. “Chris blijft mijn loop- en fietscoach. Bij hem heb ik het gevoel dat ik veel progressie maak. Recent ben ik ook een samenwerking begonnen met Stefaan Maene. Het zwemmen is een leerproces, maar ik ben ervan overtuigd dat hij mij als begeleider naar een hoger niveau kan tillen.”

Omwille van de coronapandemie moesten de triatleten het voorbije seizoen genoegen nemen met het zelf onderhouden van hun conditie. “Ik zou niet zeggen dat het een verloren jaar is”, gaat Lennert verder. “De focus op de wedstrijden viel weg. In die periode heb ik vooral aan de basis blijven werken en waar mogelijk een paar wedstrijden meegepikt. Het trainen was minder gestructureerd, maar ik deed geen zotte dingen. Tijdens de lockdown was mijn langste loopafstand een halve marathon, mijn langste fietstocht 170 kilometer. Ik wilde eigenlijk een paar regionale wedstrijden doen en twee ervan top zijn. Ook had ik graag geproefd van een kwart non-drafting, maar dat is er niet van gekomen.”

Challenge Davos

Lennert deed in september mee aan een triatlon in het Nederlandse Hendrik-Ido Ambacht en werd er knap derde. “Ik schreef mij te laat in voor de triatlon van Mechelen en stond op de wachtlijst. Ondertussen had ik mij bij onze noorderburen ingeschreven en mijn overnachting geboekt. Ik kon uiteindelijk wel in Mechelen starten, maar koos voor de wedstrijd in Nederland. Zonder spijt. Het was een voorproefje op non-drafting, zij het wel op de sprintafstand.”

Naast deze wedstrijd was Lennert tien dagen mee met zijn broer voor de Challenge Davos in Zwitserland. Daar liep hij een wedstrijd van zes kilometer en werd in een internationaal deelnemersveld zevende. “Verder deed ik de zwemjogging van twee kilometer in Zwevegem, wat toch wat uit mijn comfortzone was. Als seizoenafsluiter heb ik deelgenomen aan de Triple Enduro in de Lilse Bergen. Een leuke ervaring, maar niet echt mijn ding.”

Voorbereiding voor nieuw seizoen

De triatleet uit Ruddervoorde is ondertussen bezig met de voorbereiding op het komende seizoen. “Als corona het toelaat zou ik graag een of twee crossduatlons doen. Voor volgende zomer mik ik op enkele kwart non-draftings en enkele belangrijke sprinttriatlons“, aldus Lennert die als student bezig is met zijn schakelprogramma voor master in de communicatiewetenschappen. “Ik kies voor Nieuwe Media en Maatschappij als afstudeerrichting. Het wordt aanzien als het zwaarste jaar tijdens mijn opleiding en ik hoop dit ook tot een goed einde te brengen. Van de UGent heb ik een topsportstatuut verkregen, dat mij enkele faciliteiten aanbiedt.”

Bij het Tri Performance Team uit Aalst krijgt Lennert Vandendriessche nu al het gezelschap van Bert Govaert en Ruben Vandamme (Top Team Lebbeke), Timothy Van Houtem (Triatlon Vlaanderen) en ook van Shelsa Weyn (Izegemse Triatlon Club).

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.