Torhout KM krijgt niet waar het recht op heeft: 1-2-verlies tegen Jong Lede

Frederik Declercq scoorde het enige doelpunt voor Torhout. © (Foto VDB)

Torhout KM speelde een niet onaardige match en had minstens een gelijkspel verdiend, en zelfs een kleine zege zat erin, maar uiteindelijk bleken de bezoekers effectiever: twee schoten tussen de palen en telkens raak. Zo blijft KM in de kelder van de klassering.

Torhout deed geen beroep op Baptiste Schmisser, net hersteld van een verrekking, maar hij miste ook een training door een begrafenis in Frankrijk, en Degomme wou het risico niet nemen dat de Fransman met minder trainingen in de benen zou uitvallen. Zoon Thibault speelde in verdediging naast Declercq, Vanaudenaerde nam nog eens zijn vroegere rechtsbackpositie in, ten koste van Verhaeghe, terwijl ook Vandenbussche daardoor in de ploeg kwam.

KM startte niet onaardig. In de eerste tien minuten kreeg geen van beide ploegen een kans, KM leek enthousiast. De eerste keer dat de bezoekers in de buurt van Vanderschaeghe verschenen, was het raak. Baevegems kreeg een bal net buiten de zestien, draaide rond Simoens en schoot mooi in de verste hoek (0-1). Coppin kreeg een paar minuten later een cadeautje van Mertens maar vergat dit uit te pakken. De verdediger gleed uit, Coppin draaide en schoot in de armen van de doelman, terwijl Vanhaecke naast hem vrij stond. Toch kwam KM op gelijke hoogte. Verplancke sprong Vanhaecke omver in de zestien na een voorzet van Simoens, en Robin Lefever legde de bal op de stip. Frederik Declercq faalde niet (1-1). KM bleef komen en had pech toen een afgeweken voorzet van Simoens op de lat viel. Halfweg stond het dus 1-1, met KM als betere ploeg.

Na rust had de thuisploeg het iets moeilijker om overwicht te creëren, de tegenstander bakte er ook niet zoveel van. Na een tiental minuten nam KM weer het iniatief. En net op het moment dat je dacht dat KM het zou forceren, scoorde de tegenstander. Hellinckx liep vrij om aan te leggen, pegelde tegen de lat en de rebound werd op opportunistische wijze succesvol hernomen (1-2). Op een scherpe voorzet (of poging) van Simoens vergat Coppin in te lopen en Coppin zag een doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Ondanks alle goeie wil geraakte KM niet meer aan een doelpunt.

Torhout KM speelde met: Vanderschaeghe; Vanaudenaerde (72′ Verhaeghe), Degomme, Declercq, Mestdagh; Vanysacker (82′ Catteeuw), Vandenbussche (71′ Hollebeke), Lagrou; Simoens, Coppin, Vanhaecke.

Doelpunten : 12′ Baevegems 0-1; 22′ Declercq (pen.) 1-1; 70′ J.De Landtsheer 1-2.

Gele kaarten : Simoens, Declercq.