Topper van de week: reacties

Kenny Wittesaele (KE Gistel)

“We hebben een goede partij gespeeld en verdiend gewonnen. Bij de rust had de wedstrijd moeten gespeeld zijn. Ik kon de opener mooi binnen koppen op vrijschop van Willem Dorchain, maar dan miste ik nog twee open kansen om de score op te drijven en de wedstrijd te beslissen. Ik was iets te onrustig, niet fris genoeg want bij de ene fase kwam ik van heel ver. In de tweede helft kwam Snaaskerke, zoals verwacht, gretiger uit de kleedkamer maar we hebben geen kansen weggegeven. We hadden alles onder controle. Het tweede doelpunt was een strafschop. Na de 0-2 kwam er nog wat spanning met twee ballen op het doelhout maar we waren toch veel beter. Na een mindere start pakken we nu negen op negen. Ik denk dat de trein vertrokken is. Vandaag waren Thijs Simoen en Ruben Maelfait niet beschikbaar maar zondag, tegen Beernem, zijn ze weer van de partij. Het vertrouwen zit er weer in en de sfeer groeit week na week!”

Lode Jonckheere (SK Snaaskerke)

“In de eerste helft hadden de jongens te veel respect voor de bezoekers. We verloren veel duels, gaven wat kansen weg en mochten blij zijn dat het bij de rust nog maar 0-1 stond. Het had evengoed 0-3 kunnen zijn. Zelf konden we niets klaar maken tegen een ervaren tegenstander. Bij de rust heeft de trainer gevraagd wat scherper aan te treden. Dat is ook gebeurd maar de bezoekers hadden de wedstrijd goed onder controle. Pas na de 0-2, een strafschop waarbij ik kansloos was, hebben we Gistel even doen schrikken met twee doelpogingen op het doelhout. Daar ontbrak het geluk om de wedstrijd nog even open te breken. Gistel beschikt over een stevige, degelijke ploeg die minstens eindronde ambieert. Wij moeten knokken voor het behoud. Thuis staat de teller op nul op negen en dat is niet goed. Op verplaatsing lukt het beter. Daar moeten we onze lessen uit trekken.”