Topeditie van Sylvesterloop in Geluwe

Redactie KW

Enkele honderden sportievelingen verschenen aan de start in het plaatselijk voetbalstadion.

Het is in de Gapersgemeente een jarenlange traditie dat de Sylvesterloop wordt georganiseerd op de laatste dag van het jaar, maar niemand van de organisatoren weet hoe het destijds allemaal begon.

Telkens ander parcours

Naar verluidt werd de Sylvesterloop voor het eerst georganiseerd door enkele bestuursleden en medewerkers van de toenmalige Volkscross in Geluwe. Feit is dat de Sylvesterloop een begrip is geworden voor wie het einde van het jaar op een sportieve manier wil afsluiten. De Sylvesterloop is uniek, want men kan in groep aan een gezapig tempo, onder begeleiding, de afstand doorheen het landelijke Geluwe afmalen. Elk jaar kiezen de organisatoren voor een ander parcours. Deze keer liep het parcours tot aan de grens van Menen. Bovendien bleek het uitstekend loopweer te zijn. Wie dit wenst kon onderweg vroeger afslaan.

Deze keer werd het een topeditie, want enkele honderden sportievelingen verschenen aan de start in het plaatselijk voetbalstadion. “Opmerkelijk dit jaar was de grote belangstelling vooraf”, benadrukt Dominique Romaen van de organisatie. “Via onze Facebookpagina kregen we de afgelopen dagen heel wat meldingen, ook van mensen die voor het eerst zouden deelnemen. Ook veel jongeren, onder wie de jeugdspelers van KSK Geluwe, waren deze namiddag present.” Na de looptocht was er glühwein en warme chocomelk. (LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier