Tommy Kinders wint Westlaanrun, Ilse Geldhof beste dame

Zaterdag 17 november vond op Schiervelde de laatste manche van het criterium Roeselare Loopt plaats.

© (Foto SM)

De Westlaanrun ging zaterdag om 14 uur van start met de verschillende kidsruns. Een half uurtje later werd het startschot gegeven voor de 3,35 km. Daarin stond er geen maat op Cedric Van de Putte uit Berlare. De Oost-Vlaming haalde het voor Kobe Witdouck uit Heule en Rémi Demyttenaere uit Lendelede.

Bij de dames ging de overwinning op de korte afstand naar Nina Lauwaert uit Sint-Niklaas. De meervoudig Belgisch kampioene op verschillende afstanden haalde het voor Lien Goossens uit Roeselare en Stien Van Tieghem uit Brugge.

Om 15.15 uur was het dan de beurt aan de deelnemers van de 10 km. Daarin scheurden Tommy Kinders en Dries Depoortere zich meteen van de rest af, maar laatstgenoemde moest halfweg – hij liep vorige week nog de marathon in Beirut in 2u.27’08” – de wedstrijd staken. Daardoor liep Tommy onbedreigd naar de overwinning. De atleet uit Sint-Niklaas, die samen is met Nina Lauwaert, kreeg op het podium het gezelschap van Mathias Hoornaert uit Rumbeke en Andy Vanhaelewijn uit Ingelmunster.

Bij de dames stond er geen maat op Ilse Geldhof. De Ieperse atlete hield van bij de start een stevig tempo aan en werd nooit meer bedreigd. Het podium werd vervolledigd door Emma Boone uit Gits en Hanne Vander Stichele uit Moorslede.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.