Tim Calliauw wint vijfde Memorial Diether Cornaer in Wingene

Donkere regenwolken hingen over de Breughelgemeente en dat was niet bevorderlijk wat het aantal deelnemers betrof. Vooral de wandelaars waren in mindere mate naar de Wingense sporthal afgezakt.

© (Foto WD)

Toen de loopwedstrijden begonnen, was de hemel wat uitgeklaard en konden die zonder regen afgewerkt worden. Bij de jeugd was de opkomst meer dan bevredigend maar voor de volksloop was er met 56 deelnemers een kleiner deelnemersveld dan vorige jaren. Stijn Depoortere won die bij de heren en Tinneke Cherlet bij de dames.

De organisatoren telden 107 deelnemers aan de start van de 10 km. In de aanloop en de eerste ronde liep er met Tim Soenens, Alexander Eggerick (beiden uit Pittem) en Tim Calliauw reeds een drietal aan de leiding. Bij het ingaan van de tweede ronde plaatste Calliauw een versnelling en het streekduo kon niet volgen. Zo liep de leider op zijn tempo door en won afgescheiden in 36.47 minuten de wedstrijd. Tim Soenens versloeg Alexander Eggerick voor de tweede plaats. Charline Vanneste won bij de dames in 41.28 minuten en Melissa Nobus werd op ruime afstand tweede.

(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.