Tiegemberg eerste helling in Ronde van Vlaanderen 2013

© Flickr / Bram_Souffreau
Redactie KW

Bij de voorstelling van de Ronde van Vlaanderen ‘new look’ in 2012, met de nieuwe aankomst in Oudenaarde, haalden velen de wenkbrauwen op. In 2013 behouden de organisatoren hetzelfde concept, zij het dan met hier en daar een kleine wijziging aan het parcours.

“Vanaf de Markt van Brugge start op Pasen, zondag 31 maart, de 97e editie van de Ronde van Vlaanderen”, verduidelijkte wedstrijdleider Wim Vanherreweghe. “Van daaruit trekken we in een strakke lijn naar Torhout, Ledegem, Wevelgem om zo Rekkem aan te doen, dat dit jaar “Dorp van de Ronde” is. Vanaf de grensgemeente gaat het dan richting Avelgem, om dan de Tiegemberg aan te doen. Meteen is dit de eerste helling van de dag. De Tiegemberg werd opnieuw in het parkoers opgenomen, waardoor we in 2013 17 hellingen krijgen.

Finish weer in Oudenaarde

In de Vlaamse Ardennen volgen dan de eerste vijftig gebalde kilometers met de Taaienberg, Eikenberg, Molenberg en enkele pittige kasseizones. In Brakel volgen de Berendries en de Valkenberg. Na deze laatste helling volgt een zone met wat mogelijkheid tot recupereren om dan de Oude Kwaremont aan te snijden, die de eerste moeilijkheid vormt in de openingslus van 37 kilometer. De tweede lus met opnieuw de Oude Kwaremont, Paterberg en Hotond is 20 kilometer. Bij de laatste lus zitten nog de Oude Kwaremont en de Paterberg verweven, om daarna richting Oudenaarde en dus finish af te stevenen.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.