Testmatch tussen VK Kachtem en SV Kortrijk ?

Redactie KW

Sparta Kruiseke verliest in vierde provinciale C 21 punten voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. Dat besliste het provinciaal comité West-Vlaanderen donderdagavond. De kans is reëel dat het daardoor tot een testmatch komt tussen VK Kachtem en SV Kortrijk om de vierde deelnemer aan de eindronde aan te duiden.

Zonder het zelf te beseffen stelde Sparta Kruiseke in een aantal matchen een niet-speelgerechtigde speler op. SV Izegem, dat al zeker is van de eindronde, bracht de zaak aan het licht en diende klacht in, in de hoop zo buur VK Kachtem alsnog aan een ticket voor de eindronde te helpen. Paars-wit vormt vanaf volgend seizoen met VKK fusieclub VV Emelgem-Kachtem en die zou maar al te graag in derde provinciale van start gaan, vandaar de klacht van SV Izegem. Met twee in de eindronde is de kans op promotie immers veel groter.

Het provinciaal comité West-Vlaanderen besliste nu dat Kruiseke alle punten verliest van de wedstrijden waarin het de speler opstelde, waardoor Kachtem, Dottenijs en Rekkem er drie punten bij krijgen. SV Kortrijk is twee punten rijker en telt nu net als Kachtem 54 punten. Als Kachtem (thuis tegen Rekkem) en SV Kortrijk (naar Dadizele) zondag hun wedstrijd winnen, komt het nog tot een testwedstrijd om de laatste deelnemer aan de eindronde aan te duiden. Die match zou eventueel op donderdag 17 mei gespeeld kunnen worden, zodat de eindronde volgend weekend van start kan gaan.

Zaak Deerlijk verdaagd

De zaak Deerlijk werd dan weer verdaagd. Ledegem had klacht ingediend tegen Deerlijk, eveneens wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. Daardoor zou Deerlijk een punt verliezen en op gelijke hoogte komen met SC Oostrozebeke, dat zakt naar derde provinciale. Een testmatch tussen Scor en Deerlijk behoort dus nog tot de mogelijkheden, maar de zaak moet eerst in Brussel voorkomen (woensdag), vooraleer het PC een oordeel kan vellen.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem en Tielt van vrijdag 18 mei

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.