Zweedse Mirjam Bjorklund wint Flanders Ladies Trophy in Koksijde

© (Foto Gemeente Koksijde)
Redactie KW

Mirjam Bjorklund (WTA-336) heeft in Koksijde in het tennis het ITF-tornooi, ook wel bekend als de Flanders Ladies Trophy, op haar naam geschreven. Joris De Loore komt er deze week in actie bij de mannen.

Het theaterplein aan het gemeentehuis in Koksijde is gedurende veertien dagen het decor voor twee tennistornooien, van elk 25.000 dollar met een gratis inkom. Zondag eindigde de Flanders Ladies Trophy en ging tezelfdertijd de 13de Men’s Trophy van start. Bij de mannen is er de deelname van Joris De Loore uit Wenduine. Na twee, drie jaar blessureleed is hij sinds kort weer actief en staat hij met een wildcard op de hoofdtabel. In de eerste ronde neemt de enige West-Vlaamse deelnemer het op tegen de Nederlander Gijs Brouwer, als eerste reekshoofd.

De voorbije week bij de dames waren er op de Flanders Ladies Trophy zes Belgische speelsters op de hoofdtabel actief, maar zowel Sofia Costoulas, Eliesa Vanlangendonck, Tilwith Di Girolami als Hanne Vande Winkel overleefden de eerste ronde niet. Magali Kempen, WTA 462, haalde de halve finale maar verloor na drie sets van de Bosnische Dea Herdzelas (WTA361).

De Zweedse Mirjam Bjorklund, vijfde reekshoofd in West-Vlaanderen, versloeg op gravel in de finale diezelfde Bosnische met 7/6 (6) en 6/3. Koksijde is de zevende enkeltitel voor Bjorklund en de eerste sinds 2019. Het is tevens haar derde titel op Belgische bodem. Bjorklund is de vriendin van Denis Shapovalov, een Canadees-Israëlisch professionele tennisspeler en kwartfinalist op de US Open in 2020.

Aan het dubbelspel namen in Koksijde zes Belgen deel. Kempen kon er samen met Sofia Costoulas de tweede ronde bereiken, net als Chelsea Vanhoutte die een duo vormde met de Nederlandse Merel Hoedt. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier