TK De Blauwe Reiger opent twee padelterreinen: “We worden nu ook een winterclub”

Voorzitter Bruno Lamiroy en Stefan Pieters verwelkomen binnenkort ook padelleden. (foto ACR)
Redactie KW

TK De Blauwe Reiger in Sint-Pieters is de volgende tennisclub in het Brugse die binnenkort padel zal aanbieden. Op de site is de bouw gestart van twee terreinen.

In 2008 verhuisde TK De Blauwe Reiger van de Oude Oostendse Steenweg in Sint-Pieters naar een nieuwe site met vijf tenniscourts langs de Oostendse Steenweg nabij de dubbele rotonde aan de Expresweg, met zicht op de Sint-Pietersplas. Ruim tien jaar later kwam het eerste idee om er ook padel aan te bieden. “Initieel gingen we voor vier terreinen, maar daar waren diverse voorwaarden aan verbonden”, weet Stefan Pieters. “De buren, een geluidstudie, mobiliteit. We hebben uiteindelijk een geluidstudie laten uitvoeren, maar vier terreinen was niet haalbaar. Drie was geen probleem, maar dan moesten we geluidsmuren voorzien.”

De prijs hiervoor lag echter hoger dan de aanleg van een padelterrein. “Rekening houdend met de buren, om deels hun zicht niet weg te nemen, zijn we op twee terreinen teruggevallen, al bergen we de plannen voor een derde niet voorgoed op. We moeten enkel bekijken waar we dit eventueel op termijn kunnen inplanten. Misschien moeten we een tennisveld opofferen, maar laat ons eerst zien welk resultaat twee velden geeft.”

Tomaspor, het bedrijf van Mattias Van Holm en Tom De Sutter, staat in voor de aanleg. De padelterreinen kunnen ingespeeld worden vanaf de tweede week van oktober. De officiële opening is voorzien voor eind oktober. “We worden nu ook een winterclub. Dit zorgt voor een aanpassing, met een horecafunctie jaar in, jaar uit”, gaat voorzitter Bruno Lamiroy verder.

TK De Blauwe Reiger leed dit en vorig jaar door corona verlies. De vernieuwing is dus welkom. In de club kan er naast tennis en straks padel ook petanque gespeeld worden. De terreinen voor petanque verhuisden van de achter- naar de rechterzijde van het clubhuis. “Er zijn nu drie in plaats van twee speelvelden voor petanque. We zijn destijds met tien spelers begonnen, nu is dat aantal verdrievoudigd. En er is een competitie ontstaan tussen de Brugse tennisclubs. Dat is een succes, net als de jeugd die de weg vindt naar deze vrijetijdsbesteding”, weet de voorzitter. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier