Tennisterreinen Veurne krijgen grondige make-over

Schepen Pascal Sticker op de vernieuwde tennisvelden.© MVO
Schepen Pascal Sticker op de vernieuwde tennisvelden.© MVO
Redactie KW

Vanaf het nieuwe tennisseizoen kunnen Veurnse tennissers voortaan een balletje slaan op gloednieuwe velden. De voorbije weken heeft aannemer Scheerlinck Sport in opdracht van stad Veurne de terreinen volledig heraangelegd. Er werden ook vier extra petanquevelden voorzien.

“De vorige zes terreinen werden in 1997 aangelegd”, weet Pascal Sticker, schepen van Sport. “Dus werd het tijd voor een grondige make-over. De verlichtingspalen, omheining, poorten, tennisnetten en palen werden verwijderd. De bovenfundering en het irrigatiesysteem werden uitgebroken. Er zijn nu nieuwe drainage- en afvoergeulen geplaatst. De terreinen hebben een stevige bovenfundering met verschillende afwerkingslagen gekregen.”

“De velden zullen worden besproeid met een nieuw irrigatiesysteem dat per veld is geïnstalleerd. Het water komt uit drie waterputten van 20.000 liter. Een nieuwe omheining, netten en lijnen zorgen voor de afwerking. Daarnaast plaatste Fluvius nieuwe en duurzame ledverlichting op de zes terreinen. Naast de tennisinfrastructuur zijn er ook vier extra petanquevelden aangelegd in dolomiet.”

Tennisclub Bachten de Kupe

Stad Veurne betaalt 309.595,82 euro inclusief 21% btw voor de heraanleg van de tennisterreinen. De financiering voor de duurzame ledverlichting werd met Fluvius opgenomen in het kader van de verledding van sportterreinen via een apart budget.

Tennisclub Bachten de Kupe zorgt voor de uitbating. De club heeft 514 leden. Daarnaast is er ook een actieve petanqueclub aanwezig binnen de werking van de tennisclub.

“De stad zet haar investeringsritme in sportaccommodatie gestaag verder”, geeft schepen Pascal Sticker nog mee. “De bloeiende tennisclub en haar leden zullen hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen op dezelfde site, maar die nu wel in een volledig nieuw jasje steekt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.