Tennisser Kimmer Coppejans in Melbourne voor Australian Open

Kimmer Coppejans mag voor het eerst meedoen aan de Australian Open.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Kimmer Coppejans mag voor het eerst meedoen aan de Australian Open.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA
Redactie KW

De uitgeweken Oostendenaar Kimmer Coppejans plaatste zich deze week na drie wedstrijden in het kwalificatietornooi voor zijn eerste deelname aan de Australian Open. Coppejans is ondertussen met zijn echtgenote in Melbourne waar hem een quarantaine van twee weken wacht.

Kimmer Coppejans (ATP-175) staat voor het eerst in zijn tenniscarrière op de hoofdtabel van de Australian Open, het eerste Grand-Slam tornooi van 2021. In zijn derde en laatste kwalificatiewedstrijd haalde hij het deze week gemakkelijk in twee sets van Damir Dzumhur (ATP-118). Vorig jaar verloor de West-Vlaming nog van de Bosniër in twee sets op het challengetornooi van Barcelona, maar in Doha waar het kwalificatietornooi plaatsvond, waren de rollen omgekeerd. Coppejans had aan twee breaks voldoende om de eerste set met 6/2 binnen te halen. In de tweede set schakelde de Oostendenaar, die nu in het Limburgse Ham woont, een versnelling hoger en zette hij met 6/0 zijn tegenstander volledig aan de kant. Voor de 26-jarige Coppejans wordt het zijn eerste deelname in Australië nadat hij eerder twee keer op de hoofdtabel van het Franse Roland Garros stond. In 2015 en 2019 werd hij toen in de eerste ronde uitgeschakeld.

Groot avontuur

De Australian Open werd omwille van de pandemie drie weken later gepland, van 8 tot en met 21 februari. Coppejans is ondertussen met zijn echtgenote Melanie Vanduren in Melbourne om net als alle andere deelnemers aan een quarantaine van twee weken te beginnen, uit voorzorg tegen de verspreiding van het coronavirus. “Sinds ik in de derde ronde zat, moest ik al wat papierwerk invullen om mijn visum voor Australië in orde te krijgen. Melanie en ik konden donderdagavond met de andere gekwalificeerde spelers, enkele begeleiders en scheidsrechters aan boord gaan op een chartervlucht richting Melbourne. Het wordt een groot avontuur”, klinkt Coppejans.

Goede voorbereiding

Zijn vrouw is kinesiste en mag dus dagelijks vijf uur met Kimmer mee naar zijn trainingen. “Dustin Brouw, met wie ik goed kan opschieten, vroeg mij eens of hij mijn trainingspartner kon zijn. Ik hoop dat hij in aanmerking komt. Het zal nodig zijn om een goede routine vast te stellen, want vijf uur per dag buiten is niet veel”, aldus de Oostendenaar. Hij kende een goede voorbereiding tijdens de winter en ambieert het niveau van een tennisser uit de top honderd. Nu staat hij op plaats 175. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.