Tennisclub Sint-Michiels breidt uit met vier padelvelden en verandert naam

We zien voorzitter Henk De Vuyst, burgemeester Dirk De fauw, padelverantwoordelijke Sevgim De Vuyst, uitbater Philip Cafmeyer, clublid Piet De Langhe, schepen Franky Demon en erevoorzitter Rudy Steyaert.©WK
We zien voorzitter Henk De Vuyst, burgemeester Dirk De fauw, padelverantwoordelijke Sevgim De Vuyst, uitbater Philip Cafmeyer, clublid Piet De Langhe, schepen Franky Demon en erevoorzitter Rudy Steyaert.©WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

TC Sint-Michiels wordt vanaf 1 mei de Sint-Michiels Tennis- en Padel Club. Concreet houdt die naamsverandering in dat de club uitbreidt met vier padelvelden. “Een zoveelste bewijs dat de sport steeds meer aan populariteit wint”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V).

Volgens Demon dienden nagenoeg alle Brugse tennisclubs ondertussen een aanvraag in voor padel. De eerste terreinen in Brugge kwamen er tien jaar geleden in het sportpark De Gulden Kamer op Sint-Kruis. “Onze stad was toen echt een voorloper; die eerste jaren kwamen er van heinde en ver sporters naar Brugge om te proeven van padel. Intussen beschikken meerdere tennisclubs al over padelterreinen en die kennen allen een hoge bezetting. De vraag blijft zeer groot en de limiet lijkt nog altijd niet bereikt”, aldus Franky Demon.

Ledenstop

Daar is Sint-Michiels Tennis- en Padel Club het levende bewijs van: de komst van de padelterreinen veroorzaakte een ware rush op de club. “Toen we twee weken geleden met de inschrijvingen startten, waren de 360 plaatsen in een mum van tijd volzet. Ondertussen is er een ledenstop”, zegt voorzitter Henk De Vuyst. Er staan al een 100-tal gegadigden op een wachtlijst. “We gaven voorrang aan onze 620 bestaande clubleden. Ongeveer een derde daarvan tekende ook in voor padel, de rest zijn nieuwe leden. Dit geeft dus een boost aan onze club”, aldus De Vuyst.

“Padel wordt absoluut een blijver, maar het succes heeft zeker ook te maken met corona”

Om al die nieuwe leden te verwelkomen, legt de club ook een groot nieuw terras aan. “Door de combinatie van tennis en padel kunnen we de druk op de terreinen wat spreiden. Een belangrijk voordeel van padel is dat je het in alle weersomstandigheden kunt spelen. Op die manier worden we eigenlijk een zomer- én winterclub”, klinkt het. De voorzitter verwacht na de hype wel een kleine terugval. “Padel wordt absoluut een blijver, maar het succes heeft zeker ook te maken met corona. Zodra de indoorsporten weer toegelaten zijn, verwacht ik dat de populariteit wel over zijn piek zal zijn. Zelf vinden we het ook belangrijk om het gezellige, familiale karakter van onze club bewaren. Vandaar ook de ledenstop.”

Dankzij de transformatie van TC Sint-Michiels komt er op de site van de Xaverianen dus nog een sportmogelijkheid bij. “Voor zowel de buurt, de Brugse sporter, de tennisclub als de stad is deze uitbreiding dus een opportuniteit”, besluit Franky Demon.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten