TC Zwevegem beste team op Challenge Day in TC De Koddaert in Torhout

De winnende ploeg (TC Zwevegem) mocht na afloop samen met Sabine Appelmans en Dick Norman op de foto. © PDC
Redactie KW

Op de velden van TC De Koddaert in Torhout vond zondag een origineel tennisevenement plaats. Om het European Open ATP te promoten, dat dit jaar van 17 tot en met 24 oktober in Antwerpen plaatsvindt, worden deze zomer in elke Vlaamse provincie vijf toffe tennisdagen georganiseerd.

Op de Vlaamse feestdag streden acht West-Vlaamse tennisclubs tegen elkaar met als doel zoveel mogelijk punten in vier verschillende challenges te scoren. Per club mogen 6 leden deelnemen die minimaal 14 jaar oud zijn.

In de voormiddagsessie namen TC De Maene Diksmuide, TC Ter Straeten Jabbeke, TCSM Sint-Michiels en Waregem Gaver TC het tegen elkaar op. ’s Namiddags was het de beurt aan TC De Koddaert, TC Houtland, TC Kortemark en TC Zwevegem.

‘Ongelooflijke prestatie’

TC Zwevegem werd op het einde van de dag tot de beste club van West-Vlaanderen uitgeroepen. De zes tennissers van de club verzamelden in de coördinatiechallenge, de regelmaatchallenge, de sponsorchallenge en de Dick Norman Challenge 789 punten. Volgens de organisatoren is dit een ongelooflijke prestatie.

Elke speler van de winnende club ontving een goodiebag ter waarde van 85 euro, een set kwaliteitsvolle snaren, een gratis ticket en een clinic met een topspeler tijdens de European Open. Daarenboven is de club nog in de running om 6 viptickets te winnen.

Dubbelen met Sabine Appelmans

Sabine Appelmans, ambassadrice van de European Open, en Dick Norman waren aanwezig op het evenement. Alle deelnemers mochten als toemaatje nog een dubbeltje met Sabine Appelmans spelen. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier