TC Staden organiseert dubbeltornooi: “Onze club is de voorbije twee jaar enorm gegroeid”

(foto Jos)
(foto Jos)
Redactie KW

TC Staden pakt tussen maandag 28 juni en zondag 11 juli uit met hun dubbeltornooi. Zelfs in coronatijden werd het vorig jaar georganiseerd, maar dan onder strikte voorwaarden. Nu kan men terug zo’n 300 duo’s in de diverse categorieën verwelkomen. Over enkele dagen verwacht voorzitter Dirk Demeulenaere dat men een stop zal moeten zetten op de inschrijvingen. Dat is ook al het geval met het jeugdkamp in de eerste week van juli.

“Voor de wedstrijdleiding was het vorig jaar net iets anders organiseren dan normaal”, opent voorzitter Dirk Demeulenaere. “Er moest immers rekening gehouden worden met tijdsloten tussen de wedstrijden, waardoor het aantal deelnemers moest ingeperkt worden tot 270 duo’s. Toch was elke deelnemer blij dat men zelfs in die tijden nog een balletje kon slaan in competitieverband. Het klinkt misschien raar, maar net in deze periode is ons ledenaantal serieus aangedikt. De laatste twee jaar is het gegroeid naar zo’n 270 leden.”

“Voor een club is het natuurlijk tof om te groeien, maar nu duikt een ander probleem op, namelijk de beschikbaarheid van de terreinen. Bij ons kan je je maximum een week voor je wedstrijd of training inschrijven, soms moet dat zelfs ’s nachts gebeuren als je zekerheid wil hebben, want er zijn maar vijf outdoorvelden.”

Ondertussen zijn er grootse plannen bij TC Staden. “Nog voor het bouwverlof starten de grondwerken voor een indoorhal op onze site. Tegen begin december moet alles klaar zijn, zodat er ook tijdens de winter bij ons kan getennist worden op drie nieuwe velden. Eens dat af is, zullen we werk maken van een nieuw clubhuis en als de hype dan nog niet gaan liggen is, leggen we misschien ook twee padelterreinen aan, zodat veel clubleden op hetzelfde moment actief kunnen zijn. Bij de opstart van de club hadden we dergelijk groei niet verwacht, maar het is tof fungeren in zo’n bloeiende club.”

Nog dit: tijdens het dubbeltornooi, waarvoor je je moet inschrijven via de website van Tennis Vlaanderen, zullen deelnemers en supporters verwend worden in het tijdelijk clubhuis met een hapje en een drankje. Ondertussen kunnen ze ook genieten van het Europees kampioenschap voetbal op een scherm. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier