https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

TC Hernieuwenburg levert drie provinciale kampioenen in damesdubbel

Marie Verstraete, Erin Vancoillie, Justine Spileers, Margaux Deschrijver en coach Anthony Vanwolleghem. © gf
Redactie KW

Zondag 10 oktober was een hoogdag voor Tennisclub Hernieuwenburg. Met Erin Vancoillie, Justine Spileers (26) en Margaux Deschrijver (25) leverde de club drie provinciale kampioenen in het damesdubbelspel af. “Een fantastische dag”, klonk het.

Justine en Margaux vormen het hele daar een tennisduo. Vanwege hun ranking werden ze geselecteerd voor het provinciaal kampioenschap in de Damesdubbel 6-reeks. Erin Vancoillie tennist meestal met Marie Verstraete. Die laatste had een tornooi te weinig gespeeld om geselecteerd te worden, maar Erin werd ook geselecteerd. Zij werd voor de finales van de Damesdubbel 7-reeks gekoppeld aan Friedel Lefere van TC Alexander uit Roeselare.

Gewoon amuseren

De beide teams werden in hun reeks provinciaal kampioen. Justine was heel opgetogen: “We waren blij dat we op de eindtornooi geraakt waren. We wilden ons gewoon amuseren, maar toen we de finale haalden zijn we ervoor gegaan”, zegt ze. Zij en Margaux zijn heel goed op elkaar ingespeeld. “We voelen elkaar heel goed aan en communiceren open met elkaar. We kennen elkaar ook al jaren. Dat is onze grote sterkte. Daarnaast stuwt ons vast supportersgroepje ons telkens vooruit”, geeft Justine aan.

Erin kende haar dubbelpartner helemaal niet. Maar na één gezamenlijke training bleek het te klikken. “We spelen allebei al jaren dubbeltennis, dus het was snel duidelijk hoe we met elkaar moesten communiceren. Ik heb de ranglijst aangevoerd dit jaar, dus ik voelde wel veel druk om het waar te maken. Uiteindelijk is het heel goed afgelopen, mede dankzij onze coach Anthony. Zonder hem hadden we dit niet kunnen presteren”, vertelt ze.

Justine en Margaux worden beloond met de nationale finale die komend weekend in Luik plaatsvindt. De kans is groot dat Justine, Margaux en Erin door de provinciale titel volgend jaar een niveau hoger moet gaan spelen. “We zullen waarschijnlijk onze peren zien, maar we zullen ervan genieten”, besluiten ze.

(NV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.