Oostendenaar Kimmer Coppejans treft Belg in Almaty

© (Foto Belga)
© (Foto Belga)
Redactie KW

Kimmer Coppejans (ATP-174) treft in de kwartfinales op het Challengertornooi in Almaty (gravel, 52.000 dollar) in Kazachstan landgenoot Zizou Bergs (ATP-259).

Coppejans nam het in zijn tweede ronde op tegen de Italiaan Gian Marco Moroni (ATP-263). Hij verloor de eerste set met 6/2 maar boog die achterstand om naar een zege met 6/3 en 6/1. Zijn landgenoot Bergs zorgde voor een stunt in zijn tweede ronde door het achtste reekshoofd de Braziliaan Joao Menezes (ATP-211) te kloppen met 6/3 en 6/4.

In de kwartfinale zal Coppejans – als uitgeweken Oostendenaar naar Limburg- het opnemen tegen Bergs, ook al een Limburger. Beiden speelden drie keer eerder tegen elkaar. In de onderlinge duels staat het 2-1 voor Coppejans. Hun laatste duel is reeds van in 2018 geleden. Opvallend is dat beide Belgen in Kazachstan samen spelen in het dubbeltornooi waar ze de tweede ronde behaalden.

Kimmer hoopt in Almaty, waar hij aan twee tornooien meedoet, wat punten te pakken zodat hij zijn ranking wat kan opkrikken. Van daaruit reist hij rechtstreeks naar Londen. In Wimbledon probeert hij eind juni tijdens de kwalificaties uiteraard om de hoofdtabel te bereiken. Dat zou de eerste keer zijn, want bij de profs won hij in Wimbledon nog geen enkele match. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.