Joris De Loore met wildcard in finale van de Koksijde Mens Trophy

© (Foto VDB)
Redactie KW

Joris De Loore uit Damme is op het 25.000 dollar-tennistornooi in Koksijde aan een mooie comeback bezig. Hij bereikt met een wildcard de finale en komt zondag om 15.00 uur in actie tegen de Fransman Mathieu Perchicot, die als vijfde geplaatst is.

In een spannende halve finale van 2 uur en 40 minuten won Joris De Loore zaterdag van een andere Belg, Arnaud Bovy, in drie sets: 4/6, 6/2 en 6/3. Zijn tegenstander in de finale, de Fransman Mathieu Perchicot, versloeg zijn landgenoot Mathys Ernaud in de andere halve finale met 6/3, 5/7 en 6/4.

Het theaterplein aan het gemeentehuis in Koksijde is gedurende veertien dagen het decor voor twee tennistornooien, van elk 25.000 dollar met een gratis inkom. Vorige zondag eindigde de Flanders Ladies Trophy en ging tezelfdertijd de 13de Men’s Trophy van start. Joris De Loore (ATP 986) kreeg er een wildcard om meteen in de hoofdtabel uit te komen. Een opsteker voor hem, want hij maakte enkele weken geleden zijn comback op het circuit na een twee, drie jaar blessureleed. Ingrepen aan de rechterhand, linkerpols, linkerheup zorgden bij de tennisser uit Wenduine die nu met zijn vriendin in Damme woont voor een donkere periode. Hij bleef hard werken om zijn terugkeer te forceren en duidelijk met succes.

In de eerste ronde op de Koksijde Mens Trophy versloeg hij als enige West-Vlaamse deelnemer de Nederlander Gijs Brouwer (ATP 398), als eerste reekshoofd. In de tweede ronde nam hij de maat van de Belg Benjamin Dhoé (ATP 759) en in de kwartfinales zette hij de Rus Ivan Gakhov (ATP 515) opzij. Na winst tegen Perchicot volgt voor hem zondagnamiddag om 15.00 uur in de ‘put van Koksijde’ de finale.

Zaterdagnamiddag werd reeds de finale in het dubbelspel gespeeld en gewonnen door het Belgische duo Niels Dessein en Yannick Mertens. Zij versloegen de Nederlanders Gijs Brouwer en Mats Hermans met 6/2 en 6/0. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.