Geen negatieve coronagevolgen voor TC Zedelgem: “Onderlinge matchen hebben gunstige invloed op clubgevoel”

Van links naar rechts: Bram Larock (hoofdtrainer), Fien Aelter (tornooileider) en Marc Schotte (voorzitter). (foto PDC)
Van links naar rechts: Bram Larock (hoofdtrainer), Fien Aelter (tornooileider) en Marc Schotte (voorzitter). (foto PDC)
Redactie KW

Het is de laatste dagen gezellig druk op en rond de velden van TC Zedelgem. Vorig weekend werd immers het startschot gegeven van het jaarlijkse clubtornooi dat op 11 juli afgesloten wordt.

“We noteren dit jaar niet minder dan 375 inschrijvingen waardoor we ons jeugdtornooi een week moesten opschuiven”, vertelt tornooileider Fien Aelter (28) met enige trots. “Tot laat in de avond worden elke dag op bijna alle terreinen tientallen wedstrijden gespeeld. Ongeveer een derde van de spelers is lid van de club, maar elk jaar noteren we heel wat terugkomers. We zijn een gezellige club en zorgen voor een goede organisatie. Misschien zijn dat wel de redenen van het succes van ons clubtornooi.”

Bestuursploeg

“De goede tornooileiding ligt aan de basis van het grote aantal inschrijvingen”, knipoogt voorzitter Marc Schotte (60). “Het klinkt misschien vreemd maar corona heeft een positieve invloed op ons ledenaantal. Het voorbije jaar waren tennis en padel immers de enige sporten die nog vrij probleemloos beoefend konden worden. We merken de laatste tijd ook een nieuwe trend waarbij jonge gezinnen vlot de weg naar onze club vinden. Ouders volgen het voorbeeld van hun kinderen en schrijven zich in voor het lessenpakket Start to Tennis . De uitbreiding van de bestuursploeg met enkele jonge, dynamische krachten speelt ongetwijfeld ook mee in het succes van onze vereniging. Er heerst een aangename sfeer binnen de club en de bereidwilligheid van iedereen om een handje toe te steken is groot.”

Door de coronapandemie kon de (regionale) interclubcompetitie ook dit jaar niet doorgaan maar daar heeft hoofdtrainer Bram Larock (23) een goed alternatief voor uitgedokterd. “We hebben een intraclub -competitie georganiseerd waaraan ruim vijftig clubleden deelnamen. In groepen, opgemaakt volgens het klassement van de spelers, konden clubleden die zelden in competitieverband spelen zich ook eens meten met andere spelers van hun niveau. Deze formule is een echte voltreffer gebleken zodat we serieus overwegen om de komende jaren door te gaan met deze competitie in clubverband. We merken immers dat deze onderlinge wedstrijden ook een gunstige invloed hebben op het clubgevoel onder de leden.”

Nieuwe locatie

De komende maanden heeft de bestuursploeg van TC Zedelgem nog heel wat werk voor de boeg. “Door de bouw van een school in de onmiddellijke nabijheid van de club moet een nieuwe locatie gezocht worden voor twee terreinen die sowieso zullen verdwijnen. Ook de voorbereidende fase van de bouw van een indoorhal wordt in de komende maanden wellicht afgerond. Er staan ons enkele mooie maar spectaculaire uitdagingen te wachten”, besluit voorzitter Marc Schotte.

(Philippe Decruynaere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier