Geen derde Roland Garros voor Kimmer Coppejans

In de derde en laatste kwalificatieronde verloor Kimmer Coppejans met 5/7, 7/6 (7/4) en 6/4 van de Colombiaan Daniel Elahi Galan Riveros.©BENOIT DOPPAGNE BELGA
In de derde en laatste kwalificatieronde verloor Kimmer Coppejans met 5/7, 7/6 (7/4) en 6/4 van de Colombiaan Daniel Elahi Galan Riveros.©BENOIT DOPPAGNE BELGA
Redactie KW

Oostendenaar Kimmer Coppejans (ATP-174) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Hij verloor zijn beslissende kwalificatiewedstrijd tegen de Colombiaan Daniel Elahi Galan Riveros (ATP 106) in drie sets.

De 27-jarige West-Vlaming won de eerste set met 7/5 en leidde in set twee met 5/3. Voor Coppejans leek de overwinning binnen handbereik en hij mocht serveren voor de wedstrijd. Bij 30-30 forceerde Galan echter een breakpunt en hingen de bordjes opnieuw gelijk. De Colombiaan forceerde een tiebreak en won die met 6/7 (4).

Coppejans was van slag om aan de derde set te beginnen. Hij kon de vroege break niet meer ongedaan maken en ging met 4/6 onderuit. De wedstrijd duurde 2 uur en 54 minuten. Coppejans bereikte in zijn carrière twee keer de hoofdtabel in Parijs, in 2015 en in 2019 waar hij er telkens uitging in de eerste ronde. In 2012 won hij er op 18-jarige leeftijd het tornooi bij de junioren. Dit jaar kon hij voor het eerst de hoofdtabel van de Australian Open halen.

David Goffin (ATP-13) is straks in Parijs de enige Belg op de hoofdtabel in het enkelspel. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.