Damse tennisser Joris De Loore wint tornooi in Toulouse

Joris De Loore. © Foto Facebook Joris De Loore
Redactie KW

Een sterke prestatie van Joris De Loore, de tennisser uit Damme die op het tornooi in Frankrijk vanuit de kwalificaties naar de titel greep.

Joris De Loore (ATP 959) heeft het 25.000 dollar tornooi in Toulouse op zijn naam geschreven. De Loore startte in de kwalificaties, won daarna maar liefst zeven wedstrijden op rij en versloeg in de finale de Fransman Luca Van Assche (ATP 682), winnaar van de voorbije Roland-Garros bij de junioren, met 6/2 en 7/5.

Comeback na drie jaar blessureleed

Voor Joris De Loore, die in juli zijn comeback maakte na bijna drie jaar blessureleed, is dit een achtste ITF-titel in zijn tenniscarrière. Zijn laatste triomf op een dergelijk tornooi dateert immers al van in 2016 in het Nederlandse Breda. In dat jaar behaalde hij met plaats 174 zijn hoogste ATP-ranking.

Het behaalde resultaat in Toulouse getuigt dat Joris De Loore een hoger spelniveau behaalt dan dat zijn huidige rangschikking doet uitschijnen. Zijn prestaties zullen hem trouwens in staat stellen een reusachtige sprong te realiseren op de ranglijst van 1 november, zij het een stijging van circa 250 plaatsen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.