TC Come Back wil verhuizen naar sportzone en plant aanleg van padelvelden

Dominique Vanpeteghem samen met schepen Eddy Vanacker.© (Foto PCO)
Dominique Vanpeteghem samen met schepen Eddy Vanacker.© (Foto PCO)
Redactie KW

De tennisvereniging Come Back in Langemark wil circa 400.000 euro investeren in infrastructuur voor tennis en padel. Voorzitter Dominique Vanpeteghem vraagt om met zijn club een rol te spelen in de ontwikkeling van het sportpark.

De tennisclub Come Back is momenteel gehuisvest in de Kerkhofdreef in Langemark. “Onze huur met de eigenaars loopt nog tot 2028. Wij moeten als bestuur vooruitkijken en de toekomst van onze dynamische club veilig stellen. We tellen momenteel 175 leden. Dat is exact 50 mensen meer dan één jaar eerder. Door de enthousiaste aanpak van onze hoofdtrainer Alex Vanwalleghem op diverse domeinen groeien we verder door”, schetst Dominique Vanpeteghem de situatie van zijn club.

“Om de ontplooiing vorm te geven, stellen we voor om als club zelf te investeren in drie tennisterreinen en drie padelvelden op het terrein van het sportpark. We hebben daarvoor circa 3.000 m² nodig. De grond zou vanuit ons inzicht door de gemeente in erfpacht of recht van opstal kunnen gegeven worden. Om het financieel plaatje rond te krijgen, zouden we graag een sportbar uitbaten. Een sfeervol café moet een terugverdieneffect kunnen creëren. We overwegen de oprichting van een vennootschap om alles in een correct wettelijk kader te gieten. Voor ons is de belangrijkste eerste stap het fiat krijgen van het schepencollege om daadwerkelijk een financieel sluitend plan te kunnen uitwerken”, blikt Dominique Vanpeteghem vooruit.

Paddel en beachvolley

De tijd dringt volgens de voorzitter van de tennisclub. “Ik ben al langer op die ideeën aan het broeden. Padel kent een stijgende explosieve populariteit. De racketsport wordt net als tennis sinds corona als buitensport enorm gepromoot. Het is zeker een opportuniteit. We moeten ook verder vooruitkijken of twee sportvelden voor binnentennis eventueel mogelijk zijn. Dat zou een aanbouw kunnen betekenen aan de achterzijde van de sporthal”, meent de voorzitter van de tennisvereniging die ook lid is van de gemeenteraad voor CD&V.

Sportschepen Eddy Vanacker (CD&V) is opgetogen over het privaat initiatief. “We gaan een dergelijk voorstel zeker overwegen. Zeker als je als gemeente geen geld moet ophoesten en bijkomend aan sportinfrastructuur wint.” Buitensporten zijn tijdens corona erg belangrijk geworden. “Net als padel schieten de beachvolleybalvelden als paddestoelen uit de grond. Voor de volleybalclub Sportiva moeten we ook denken of daar mogelijkheid toe is. Daar is de inzet van middelen eerder beperkt.”

Beslissing voor kunstgras

Straks wordt het nog drummen voor een plaatsje op het sportpark. Eerder deze week liet gemeenteraadslid Tristan Bruynsteen (N-VA) al een balonnetje op over de aanleg van kunstgras op het voetbalveld. Schepen Eddy Vanacker wacht eerst zijn gesprek af met de vertegenwoordigers van de voetbalvereniging VK Langemark-Poelkapelle. Donderdagavond 3 juni heeft hij samen met de sportfunctionaris een verkennend gesprek over de wensen voor de aanleg van een veld met kunstgras. “Dat zou mogelijkheden bieden om de beschikbare oppervlakte in het recreatiegebied te optimaliseren. Want ik wil ook waken over voldoende open speelruimte voor de Chiro.” De jeugdbeweging wordt na renovatie ondergebracht in de voormalige site van Aveve.

De plannen die de jongste weken gelanceerd worden, lijken wel een politiek offensief om de sportsite helemaal in een definitieve plooi te leggen. Oppositiepartij Tope8920 vraagt in de gemeenteraad van komende maandag om een beslissing te nemen om de nodige middelen vrij te maken voor een kunstgrasveld. “De financiële situatie van de gemeente laat dergelijke investering toe”, schrijft Laurent Hoornaert in zijn toelichting aan de raad. (pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier