Bjorn Branders is nieuwe voorzitter van TC Vijverhof: “Er moet naast padel en tennis ook plaats zijn voor amusement”

Bjorn Branders is de nieuwe voorzitter van TC Vijverhof.© (Foto ACR)
Bjorn Branders is de nieuwe voorzitter van TC Vijverhof.© (Foto ACR)
Redactie KW

TC Vijverhof 2.0 is een feit. De tennisclub langs de Antwerpse Heirweg in Sijsele wil uitbreiden met vier padelterreinen waar nu de vijver ligt, heeft een nieuw logo én een nieuw bestuur met Bjorn Branders als voorzitter.

TC Vijverhof gaat alvast ambitieus het zomerseizoen tegemoet. “We staan met de komst van padel voor een uitbreiding en enorme upgrade en er zal nog mee aandacht besteed worden aan onze leden en de jeugd”, opent de 42-jarige Bjorn Branders uit Sint-Rita. “Ik ben zes jaar aan deze club verbonden en steeds betrokken bij de werking. Eigenlijk zag ik mezelf al als een member of the board. Ik kon steeds vrij mijn meningen delen, beheerde de website en de sociale media, bewerkte affiches en de menukaart, daarbovenop draaide ik muziek op alle feestjes.”

Christos Baltogiannis, sinds 2011 de eigenaar, zijn zoon Yannis als sportief directeur en Klaas De Muyt, schoonzoon van Christos en Steve Tourlouse vormen samen met Bjorn het bestuur. Pierre-Paul De Kegel, tien jaar president, en ondervoorzitter Geert Delameillieure krijgen de titel van erevoorzitter. “Ik zag Geert de voorbije jaren altijd als mijn mentor op sportief vlak. Ik kijk nog steeds enorm naar hem op”, zegt Bjorn.

We willen de leden meer inspraak geven en nauwer betrekken bij de club

Met de padelterreinen die er tijdens de zomer komen, wordt TC Vijverhof nog groter. “Daarom was het belangrijk dat er een nieuw, breder gedragen en actief bestuur kwam, waar de leden meer inspraak hebben en nauwer betrokken worden. Ik werd gevraagd om voorzitter te zijn en vind dit een mooie eer”, vertelt Bjorn, de zaakvoerder van Bizobike (hoofdsponsor van de club) en Cycle Squad, een OEM-partner die voor bepaalde merken fietsen laat assembleren. “Het is belangrijk dat de leden binnen één van de mooiste clubs in Vlaanderen een aanspreekpunt hebben. Dat is onze visie. Er moet naast padel en tennis ook plaats zijn voor amusement. Dat kan in onze zomerbar en -bistro, die heel centraal zal geleden zijn. Frederick Helewaut zal er alles tot in de puntjes verzorgen. ‘s Winters kunnen we deze accommodatie eventueel voor padel gebruiken. De club moet voor de leden een tweede thuis worden.”

Sponsorformules

“Het nieuw logo dat ikzelf heb ontworpen, moet het wat verouderde embleem uit 1984 doen vergeten. De verlichting op de parking wordt vernieuwd en op termijn wil de club meer parkeerplaatsen creëren. Verder willen we de padel- en tennisterreinen met sponsors personaliseren met unieke formules, waarbij het scorebord, de scheidsrechtersstoel en het terrein zelf de naam van de sponsor dragen. Eventueel zelfs de ballen voor de tornooifinales. Hiermee willen we ons onderscheiden. Door corona kon er outdoor een jaar niet meer getennist worden. Ons lidmaatschap begint vanaf april. We zetten nu alles in het werk zodat de leden met hun zomerabonnement reeds eerder aan de slag kunnen. Vanaf 1 mei zou dan onze bistro volgen en valt alles weer in zijn plooi, want we zijn ook bekend om onze gezellige avonden naast het terrein”, besluit Bjorn Branders. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.