https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Binnenkort ook padel in Diksmuide bij Padelclub De Maene

Boven v.l.n.r: Franky De Keyser, Kurt Proot, Eddy Decaestecker, Thomas Bal en Lander Decaestecker. Onder v.l.n.r.: Dominique Hamelinck, Andy Hoedt, Gouthier Decadt en Ilse De Marez. Tjorven Jonckheere en Karl Vannieuwkerke ontbreken.© MG
Boven v.l.n.r: Franky De Keyser, Kurt Proot, Eddy Decaestecker, Thomas Bal en Lander Decaestecker. Onder v.l.n.r.: Dominique Hamelinck, Andy Hoedt, Gouthier Decadt en Ilse De Marez. Tjorven Jonckheere en Karl Vannieuwkerke ontbreken.© MG
Redactie KW

De padelsport is aan een enorme opmars bezig. Ook TC De Maene springt op de kar en lanceert Padelclub De Maene.

Het initiatief komt er dus onder de vleugels van TC De Maene, waarin een padelwerkgroep werd opgericht. “Sinds de lockdown zijn we met 4 goede vrienden verslaafd geraakt aan het spelletje”, klinkt het bij verantwoordelijke Thomas Bal, die samen met Gauthier Decadt, Karl Vannieuwkerke en Lander Decaestecker de werkgroep oprichtte. “We werden lid van Padelclub Houthulst, de dichtstbijzijnde club voor Diksmuidelingen, maar willen dichter bij huis kunnen spelen. Padel is iets wat we op het gloednieuwe sportpark De Pluimen duidelijk nog missen.”

De padelsport kent een enorme boom in de regio, waardoor er in Houthulst zelfs al sprake was van een ledenstop. “Diksmuide ligt in een ‘blind spot’ wat padelterreinen betreft. We merken dat er veel Diksmuidelingen lid zijn geworden van de club in Houthulst omdat dit de dichtstbijzijnde optie is. We zijn er zeker van dat deze mensen zich lid zullen maken van PC De Maene. Velen kennen padel al dankzij de enorme hype, dus publiciteit zal niet meer nodig zijn.”

Thomas Bal en co hopen de club tegen juli officieel te kunnen openen. “We moesten 110.000 euro aan financiering ophalen, maar via een winwinlening bij de leden van TC De Maene lukte dat in een mum van tijd. De grond werd ondertussen in erfpacht aan ons toegewezen en de bouwaanvraag wordt eerstdaags ingediend. De terreinen worden door Yopadel uit Waregem gebouwd.”

“We starten met 2 terreinen om misschien later uit te breiden. We zijn in beraad om een optimale bezetting te garanderen aan de bestaande leden alsook niet-leden de kans te geven om de terreinen vrij af te huren. Op termijn willen we zeker ook lessen aanbieden”, besluit Thomas. (SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.