Team Belgym (met Cindy Vandenhole als reserve) selecteert zich in Rio voor Olympische Spelen

Redactie KW

Zondag turnden de Team Belgym meisjes op het test event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen.

Ze namen het op tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst in de Belgische turngeschiedenis gaat het nationale meisjesteam naar de Spelen.

Het team dat voor deze historische prestatie zorgde werd samengesteld uit Axelle Klinckaert (GymMAX vzw), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX vzw) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) kwam als reserveturnster niet in actie.

Team Belgym (met Cindy Vandenhole als reserve) selecteert zich in Rio voor Olympische Spelen

Per toestel werden 5 gymnasten opgesteld waarvan de 4 beste scores mee telden voor het eindresultaat. Het team slaagde er in geen enkele grote fout te laten meetellen in het eindresultaat. Verrassende uitvaller is Roemenië, het absolute topturnland heeft het de laatste jaren moeilijk en kon ook het tij niet keren.

Op de Spelen turnt de top-12 van de wereld. Volgende 8 landen plaatsten zich op het WK 2015 in Glasgow al rechtstreeks voor de Olympische Spelen: met USA, Rusland, Groot-Brittannië, China, Italië, Japan, Canada en Nederland. Nu komen daar dus nog Brazilië, Duitsland, België en Frankrijk bij.

“We hopen dat onze turnster Cindy Vandenhole opnieuw deel mag uitmaken van het nationale team voor de Olympische Spelen in Rio deze zomer”, zegt voorzitter sportgroep Vaste Vuist Lauwe Dries Defossez. “En hopelijk niet als reservegymnaste!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.