TC Duinbergen maakt het wel héél spannend in interclub padel

TCD met Timothy Dekeyzer, Stan Van Den Broucke, Thibo Gies, Sebastien Matthys, Dries Desmidt, Olivier Rotsaert en Thomas Heyze. © ACR
Redactie KW

De Schweppes Padel Interclub is een teamcompetitie voor spelers van clubs die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen. Twee keer per jaar zijn er interclubperiodes: in het voorjaar en in het najaar vanaf het derde weekend van september tot halfweg december.

Er namen maar liefst 1.831 ploegen uit 151 clubs aan de Najaars-interclub deel. Eerder deze maand werden de finales betwist. Bij de Heren P200 regio 2 was er winst voor Smash Tennis- en Padelclub Oedelem B ten koste van thuisploeg TC Eeklo D met 1-5. De winnende ploeg uit Oedelem bestond uit Jeroen Callant, Willem Pinsart, Olivier Carette, Jasper Schotte en Bram Demey,

In dezelfde afdeling regio 1 ging de eindzege naar TC Duinbergen C, zeer nipt tegen Padel Club Vision 21F uit Roeselare. “De campagne was op 25 september gestart. Althans dat was toch de bedoeling want enkele weken ervoor hadden we nog geen ploeg”, vertelt teamkapitein Dries Desmidt.

Onverwacht vlot

Uiteindelijk werden toch voldoende spelers gevonden om in P200 met TCD C van start te gaan. Na een paar pouledagen had de ploeg door dat met vijf of zes spelers aantreden geen overbodige luxe was. “Onverwacht ging het voor ons toch vlot in die poulefases en zo konden we naar de eindronde”, aldus Desmidt.

Achtereenvolgens werden TC De Watertoren uit Menen, TC Koksijde en TC Sint-Michiels uitgeschakeld. Begin december volgde dan de interne clash met een halve finale tegen ploeg A van TC Duinbergen of De Pipo’s van kapitein Donald Van Parys tegen team Bikeworld van Dries. Na een spannend duel en zes matchen van een ongelooflijk niveau trokken de jonge gasten aan het langste einde.

In de daaropvolgende finale volgde een ontmoeting tegen het Roeselaarse Vision 21. “Met die mannen is het niet gedaan tot de laatste bal gespeeld is”, weet de kapitein van Duinbergen. En dat werd ook waarheid. “Dankzij een winstmatch van Thibo en Stan werd het uiteindelijk 3-3, met evenveel winstpartijen voor beide ploegen.”

Gelukkig voor TCD werden twee van de drie verliesmatchen verloren met het kleinste verschil 9-8. Na een korte hertelling werd het snel duidelijk. Duinbergen werd kampioen met één gewonnen spel meer: 46-47. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.