SV Zulte Waregem wint derby op veld van KV Kortrijk

De derby van zuid-West-Vlaanderen werd zaterdagavond gewonnen door SV Zulte Waregem. In het Kortrijkse Guldensporenstadion wonnen de bezoekers met 1-2.

De thuisploeg begon het sterkst aan de wedstrijd en na een klein kwartier kreeg Brecht Dejaegere de eerste grote kans. De Handzamenaar werd door Reynaud in het straatje gestuurd, maar alleen voor Sammy Bossut trapte Dejaegere de bal naast het doel. SV Zulte Waregem reageerde met een kans voor Aleksandar Trajkovksi, maar doelman Darren Keet kon in twee tijden redding brengen. Na 22 minuten was het toch raak voor Essevee. Jens Naessens werkte een hoekschop van Thorgan Hazard af. Rood-wit was even onder de indruk van die achterstand, maar nog voor de rust kreeg Oussalah nog een grote kans op de gelijkmaker. Zijn schot werd echter gered door Bossut.

Ook in de tweede helft bleek KV Kortrijk nog steeds aangeslagen van dat doelpunt, waardoor de ploeg van coach Francky Dury vlot stand kon houden. Vijf minuten voor affluiten gaf Mbaye Leye de thuisploeg de genadestoot. Na handsspel van Reynaud scoorde de Senegalees van op de strafschopstip. In de toegevoegde tijd milderde de ingevallen Stefan Mitrovic nog tot 1-2.