Survivalrun Brugge-Damme-Brugge geannuleerd

© gf
Redactie KW

De polders tussen Brugge en Damme moesten op zondag 8 november het strijdtoneel vormen voor de 23ste Survivalrun Brugge-Damme-Brugge, maar de organisatie koos ervoor om het evenement af te gelasten.

Tijdens de Survivalrun krijgen de deelnemers een uitdagend parcours voorgeschoteld met meer dan veertig hindernissen. Het is een loopwedstrijd over een grotendeels onverhard terrein. Er wordt een parcours afgelegd waarbij je zowel natuurlijke als opgebouwde hindernissen moet overwinnen. Onderweg leggen de deelnemers proeven af zoals boogschieten, houthakken, kajakken, maar toch vooral veel klimmen en klauteren over allerlei constructies.

Te onzeker

“We zijn lang hoopvol geweest en de eerste voorbereidingen voor onze survivalrunwedstrijd op zondag 8 november werden reeds opgestart. Helaas hebben wij de beslissing moeten nemen om onze wedstrijd en dus ook het Belgisch Kampioenschap Survivalrun dit jaar niet te laten plaatsvinden”, klinkt het bij de organisatie. “Op dit moment is de situatie te onzeker om onze wedstrijd op een veilige en verantwoorde manier te kunnen organiseren.”

“Geen gemakkelijke beslissing, maar wij maar wij wensen in alle omstandigheden de gezondheid van de deelnemers, medewerkers en supporters voorop te plaatsen. De maatregelen die we op dit moment moeten nemen zijn organisatorisch te beperkend om het voor iedereen een leuke en sportieve dag te maken.”

Alternatieve trainingen

De Survivalrunwedstrijd start aan het sportpark de Gulden Kamer in Sint-Kruis en loopt over natuurlijke en aangelegde hindernissen via het Fort van Beieren en de Damse Vaart terug naar de Gulden Kamer. “Hierbij vertrekken de deelnemers in verschillende startgroepen, waarbij het voor ons onmogelijk is om tussen elke groep de hindernissen te ontsmetten. Zowel de twee maand durende opbouw als de wedstrijd zelf draait voornamelijk op de inzet van tal van vrijwilligers. Een laattijdige afgelasting zou ook voor hen een grote teleurstelling zijn. Voor onze leden voorzien wij nog een aantal alternatieve trainingen zodat ze toch even het competitiegevoel kunnen krijgen.”

Ondertussen zijn ook de trainingen hervat. Sportievelingen die eens willen proeven van de survivalsport zijn zeker er welkom. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier