Supporters Vantornout volgen wedstrijd op groot scherm

Redactie KW

Klaas Vantornout is tweede geworden op het Wereldkampioenschap Cyclocross in Louisville. De Torhoutenaar moest pas in de laatste ronde de duimen leggen voor Sven Nys. De supportersclub van Vantornout volgde alles op groot scherm in het supporterslokaal ‘t Paviljoen in Torhout.

Met zo’n 100 supporters was het gisterenavond verzamelen geblazen in het supporterslokaal van Klaas Vantornhout in Torhout. Het wereldkampioenschap werd op het laatste moment een dag vervroegd omdat de Ohio rivier dreigde het parcours onder water te zetten. Toch zou dat voor Klaas geen probleem mogen zijn.

De supporters geloven in Vantornout. “Een podium moet zeker mogelijk zijn, maar we dromen van meer”, zegt Rita Hongerloot. De wedstrijd wordt heel aandachtig gevolgd op een groot scherm door de vele supporters. Wanneer het blijkt dat de strijd om de titel tussen Nys en Vantornout zal draaien, geloven de supporters minuut na minuut meer in de kansen van hun idool.

In de laatste ronde loopt het toch nog mis. Vantornout bljift haperen in de afsluiting en kan niet meer tot op het wiel van Nys raken. Een verdienstelijke Vantornout wordt tweede. De supporters in Torhout voelen mee. “De ontgoocheling is groot. Ze waren elkaar waard, maar het mocht niet zijn,” blikt Chris Pollin terug als z’n beste vriend.

Supporters Vantornout volgen wedstrijd op groot scherm

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.