Superprestige gaat zondag van start in Ruddervoorde

Redactie KW

In Baliebrugge vindt nu zondag voor de 26ste keer de internationale cyclocrosshappening plaats. Zo’n 250 vrijwilligers ontvangen die dag de top van de veldritwereld. Die talloze vrijwilligers zijn de rechterhanden van de broers Geert en Wim Pyfferoen en Kurt Vanneste, de organisatoren van de Superprestige.

Zondag 27 oktober is een hoogdag in Baliebrugge. De voorgerechtjes zijn verteerd en vanaf zondag is het tijd voor het echte werk. Een team van vrijwilligers werkt mee aan het productieproces voor de eerste manche van de Superprestige veldrijden. De schapen moesten even plaats maken voor het spectaculaire parcours in de wei van de familie Pyfferoen.

“Vorig jaar hadden we zo’n 9.000 toeschouwers. Aan de hand van de voorverkoop weten we nu al dat het er meer zullen zijn. Aan de deur wordt er ook nog veel verkocht. Ik gok op 10.000 toeschouwers. Ook de vipformules zijn bijna volledig uitverkocht. Natuurlijk brengt dat wat stress met zich mee. Als je weet dat Ruddervoorde 5.435 inwoners telt, en er die dag 1.500 mensen zullen lunchen in Sint-Godelieve. En dat er 10.000 toeschouwers aanwezig zijn en ruim 700.000 mensen op televisie meekijken. Dat geeft je als organisator zowel stress als voldoening”, vertelt Kurt Vanneste.

Lees het volledige verhaal in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 25 oktober.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.