Stoffel Vandoorne zevende in tweede race in Okayama

Stoffel Vandoorne © Formule 1
Redactie KW

Stoffel Vandoorne (Honda) is zondag op het circuit van Okayama in de tweede race van de vijfde manche van het seizoen in de Japanse Super Formula op de zevende plaats geëindigd.

De zege was voor de Japanner Yuji Kunimoto (Toyota), die zo zijn leidersplaats in de WK-stand verstevigde. Hij finishte voor zijn landgenoten Kazuki Nakajima (Toyota) en Hiroaki Ishiura (Toyota). Bertrand Baguette (Honda) kwam als achttiende over de streep in Okayama.

Zaterdag boekte de 24-jarige Vandoorne, die volgend seizoen zeker is van een plaats in de F1 bij McLaren, zijn eerste zege in de Super Formula. Met nog twee manches voor de boeg staat hij in de stand met zestien punten op de vijfde plaats, leider Kunimoto heeft 23,5 punten achter zijn naam staan.

Stoffel Vandoorne debuteert dit jaar in de Super Formula. Eind april werd hij tijdens de openingsmanche vierde. De tweede manche, die eveneens in Okayama werd gereden, werd eind mei wegens hevige regen na acht ronden stopgezet toen Vandoorne op de twaalfde plaats reed. Medio juli viel hij tijdens de derde manche uit met technische problemen. In de vierde manche werd hij drie weken geleden zesde in Motegi. De zesde manche van het seizoen wordt op 25 september gereden in Sugo, de slotmanche staat op het F1-circuit van Suzuka op het programma.

De West-Vlaming combineert de competitie met zijn rol als reserverijder bij F1-team McLaren. Voor die renstal eindigde de GP2-kampioen begin april tijdens zijn debuut in de GP van Bahrein (als vervanger van Alonso) als tiende, meteen goed voor een WK-punt.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.