Stoffel Vandoorne wordt zesde in Sugo

Stoffel Vandoorne werd zesde. © Belga
Redactie KW

Stoffel Vandoorne (Honda) is zondag op het circuit van Sugo zesde geworden in de zesde manche van het seizoen in de Japanse Super Formula. Bertrand Baguette werd negende.

De zege was voor de Japanner Yuhi Sekiguchi (Toyota), die ook de leiding overneemt in de WK-tussenstand. Hij hield in Sugo zijn landgenoten Daisuke Nakajima (Honda) en Tomoki Nojiri (Honda) achter zich.

De Japanner Yuji Kunimoto, voor de race leider in de WK-tussenstand, werd pas vijftiende en verliest zijn leidersplaats. Vandoorne, die volgend seizoen zeker is van een plaats in de F1 bij McLaren, zakt door zijn zesde plaats van stek vijf naar stek zes in de tussenstand. Bertrand Baguette blijft zestiende.

Stoffel Vandoorne debuteert dit jaar in de Super Formula. Eind april werd hij tijdens de openingsmanche vierde. De tweede manche in Okayama werd eind mei wegens hevige regen na acht ronden stopgezet toen Vandoorne op de twaalfde plaats reed. Medio juli viel hij tijdens de derde manche uit met technische problemen, terwijl hij in de vierde manche in Motegi zesde werd. Tijdens de vijfde manche in Okayama boekte hij zijn eerste zege in de eerste race en een zevende plek in de tweede race. De slotmanche (twee races) staat op het F1-circuit van Suzuka op het programma.

De piloot uit Rumbeke combineert de competitie met zijn rol als reserverijder bij F1-team McLaren. Voor die renstal eindigde de GP2-kampioen begin april tijdens zijn debuut in de GP van Bahrein (als vervanger van Alonso) als tiende, meteen goed voor een WK-punt.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.