Stoffel Vandoorne uit Rumbeke tevreden over eerste testritten in Abu Dhabi

Redactie KW

Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix) kijkt met een goed gevoel terug op de eerste GP2-testritten op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi.

Verspreid over de drie dagen liet de Belgische reserverijder van McLaren respectievelijk een vijfde, een derde en een zesde tijd van alle deelnemers afklokken.

“We hebben het programma volledig afgewerkt zoals we het vooropgesteld hadden met het team”, toont Vandoorne zich tevreden. In totaal legde zijn team 357 ronden af. Daarmee legde het de meeste kilometers af van alle deelnemende ploegen.

Zware weersomstandigheden.

“Ik heb bovendien een volledige koerssimulatie afgewerkt en heb de gedragingen van mijn banden leren kennen”, vult Vandoorne aan. In Abu Dhabi waren de weersomstandigheden zwaar en kon de Belgische rijder zijn conditie testen. “Na drie dagen kan ik zeggen dat ik in vorm ben.” Ploegmanager Sébastien Philippe is ook positief over het technische plan. “We kwamen niet naar Abu Dhabi voor een goede chrono. We hebben ons aan het ontwikkelingsprogramma gehouden en Stoffel kon verschillende settings uittesten”.

Volgende week testen de piloten uit de GP2 van woensdag 19 tot vrijdag 21 maart op het circuit van Sakhir in Bahrein. Op datzelfde circuit wordt op 5 en 6 april het kampioenschap op gang geschoten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.