Stoffel Vandoorne Roeselaars Sportman van het Jaar, Lauren Vanlerberghe Sportvrouw

© BELGA
Lode Blomme

Op het Roeselaars Sportgala werden vrijdag in Schiervelde in nog vijf andere categorieën prijzen uitgereikt: Knack Roeselare werd Sportploeg van het Jaar, de U13 van datzelfde Knack Jeugdsportploeg van het Jaar, Arnaud Vankeirsbilck is Beloftevolle Jongere, Barnum won in de categorie Schoolsport en Sven Decaestecker werd verkozen tot Sporter met een beperking van het Jaar.

Stoffel Vandoorne won vorig seizoen op indrukwekkende wijze de GP2 en werd voor het tweede jaar op rij Roeselaars Sportman van het Jaar. De Rumbekenaar behaalde in de wachtkamer van de Formule1 7 overwinningen en 16 podiumplaatsen in totaal.

Stoffel Vandoorne Roeselaars Sportman van het Jaar, Lauren Vanlerberghe Sportvrouw
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Lauren Vanlerberghe doet aan Voltige en werd vorig jaar in haar eerste jaar bij de senioren meteen Belgisch kampioene, goed voor haar vijfde nationale titel uit haar carrière.

Knack Roeselare veroverde vorig seizoen de negende landstitel uit de clubgeschiedenis en werd net als vorig jaar verkozen tot Sportploeg van het Jaar. Ook in de Champions League gooide de ploeg van coach Emile Rousseaux hoge ogen.

Arnaud Vankeirsbilck werd verkozen tot Beloftevolle Jongere van het Jaar. De bijna 18-jarige doet aan longboarden, een minder bekende discipline van het skateboarden. Een longboard is langer, breder en dikker en Arnaud werd begin 2015 in Eindhoven wereldkampioen in de discipline longboard dancing, waarbij gedurende 2 minuten verschillende moves en tricks uitgevoerd worden op het board.

Knack Roeselare viel overigens nogmaals in de prijzen, want de miniemen A werden verkozen tot Jeugdsportploeg van het Jaar. De U13 van Knack wonnen vorig seizoen onder leiding van Erwin Everaert, Kaat Bothuyne en Hanne Descheemaker zowat alles wat er winnen valt: de provinciale beker, de Jeugd Champions League van Vlaanderen, de Supercup van West-Vlaanderen én ze werden provinciaal en Belgisch kampioen.

In de categorie Schoolsport van het Jaar ging Barnum met de bloemen lopen en Sven Decaesstecker, die sinds kort in Roeselare woon, werd verkozen tot Sporter met een Beperking van het Jaar. De zwemmer haalde op de World Games in Sochi 1 gouden, 1 zilveren en 2 brozen medailles.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.