Stoffel Vandoorne gaat verder met Mercedes in de Formule E

Stoffel Vandoorne, hier nog bij McLaren. © belga
Redactie KW

De voormalige West-Vlaamse F1-coureur werd vorig seizoen met Mercedes vicekampioen en zal zoals gepland zijn carrière binnen dit team voortzetten. Hij wordt vergezeld door dezelfde teamgenoot, de Nederlander Nick De Vries.

Mercedes begon haar eerste seizoen in de Formule E met Vandoorne en De Vries en dat zorgde voor het nodige succes, met als hoogtepunt de zege voor Vandoorne en de tweede plaats voor De Vries in de slotrace in Berlijn van afgelopen seizoen. Teambaas Ian James was onder de indruk van de twee coureurs en Mercedes heeft dan ook besloten om met ze door te gaan in wat het tweede seizoen voor het team wordt.

Ambitieuze doelen

De zege van Vandoorne (28) op de tarmac van de voormalige luchthaven in Berlijn dateert van halfweg augustus. Hij wipte door zijn eerste overwinning naar de tweede plaats in de eindrangschikking na de dominante kampioen Antonio Felix da Costa van DS Techeetah. “Het winnen van de laatste race van een kampioenschap geeft je altijd een enorme boost om aan de volgende race te beginnen, en ik hoop dat het team vanaf het begin van dit momentum kan profiteren”, aldus Vandoorne. “Ons doel is om regelmatiger voor de overwinning te kunnen strijden. Deze competitie is extreem krap, en het werk met de ingenieurs, evenals de vele uren die in de simulator worden doorgebracht, zijn essentieel om ambitieuze doelen te bereiken.”

Start in januari

Mercedes-Benz EQ heeft tevens de nieuwe Silver Arrow 02 onthuld. De autofabrikant zal weer terugkeren als Zilverpijl nadat het gedurende afgelopen seizoen net als het Formule 1-team voor een zwarte livery koos. De Silver Arrow 02 zal daarnaast voorzien zijn van de kenmerkende Mercedes-sterren op de achterkant van de bolide. Als covid-19 het toelaat, zou het Formule E-kampioenschap van 2021 half januari van start moeten gaan in Chili. De eerdere proeven vinden in het Spaanse Valencia plaats van 27 november tot en met 1 december. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier