Op het Belgische F1-circuit was voormalig F1-piloot Vandoorne samen met de Russen Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin vanop de vijfde positie gestart. De zege in Francorchamps ging naar de Toyota van Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso. In de GTE-Pro was de eindzege voor Maxime Martin (Aston Martin).

Door de winterse omstandigheden in Spa-Francorchamps moest de safety car meermaals de baan op gestuurd worden. Sneeuwval zorgde er zelfs voor dat de wedstrijd tien minuten moest worden stilgelegd.

De ex-piloot van Mclaren kijkt met een positieve blik terug op zijn wedstrijd. "Ik ben tevreden met ons weekend", legde Vandoorne uit. "Het was een goede race, we hebben hard gereden wanneer we konden en hebben het verschil proberen te maken in de regen. Het was een moeilijke race voor iedereen met al die neutralisaties."

De weersomstandigheden en het feit dat hij in eigen land kon rijden, deden zijn resultaat nog beter smaken. "Het is een bijzonder gevoel om thuis te mogen koersen, het was de eerste keer dit seizoen en al zeker omdat er zoveel fans waren ondanks het slechte weer."

De volgende afspraak is de 24 uur van Le Mans op 15 en 16 juni. "Le Mans zal volledig anders zijn. We gaan er ook een andere uitrusting hebben, alles zal anders zijn. Maar dit weekend was alvast een goede voorbereiding."

(Belga)

Op het Belgische F1-circuit was voormalig F1-piloot Vandoorne samen met de Russen Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin vanop de vijfde positie gestart. De zege in Francorchamps ging naar de Toyota van Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso. In de GTE-Pro was de eindzege voor Maxime Martin (Aston Martin).Door de winterse omstandigheden in Spa-Francorchamps moest de safety car meermaals de baan op gestuurd worden. Sneeuwval zorgde er zelfs voor dat de wedstrijd tien minuten moest worden stilgelegd.De ex-piloot van Mclaren kijkt met een positieve blik terug op zijn wedstrijd. "Ik ben tevreden met ons weekend", legde Vandoorne uit. "Het was een goede race, we hebben hard gereden wanneer we konden en hebben het verschil proberen te maken in de regen. Het was een moeilijke race voor iedereen met al die neutralisaties." De weersomstandigheden en het feit dat hij in eigen land kon rijden, deden zijn resultaat nog beter smaken. "Het is een bijzonder gevoel om thuis te mogen koersen, het was de eerste keer dit seizoen en al zeker omdat er zoveel fans waren ondanks het slechte weer."De volgende afspraak is de 24 uur van Le Mans op 15 en 16 juni. "Le Mans zal volledig anders zijn. We gaan er ook een andere uitrusting hebben, alles zal anders zijn. Maar dit weekend was alvast een goede voorbereiding."(Belga)