Stijn Stijnen staat kapiteinsband bij Club Brugge vrijwillig af

Redactie KW

Stijn Stijnen is niet langer kapitein van Club Brugge. Dat staat maandag te lezen op de site van blauw-zwart. De doelman staat zijn aanvoerdersband vrijwillig af en wordt vanaf nu vicekapitein van de West-Vlaamse eersteklasser.

“Twee belangrijke redenen liggen aan de grondslag van mijn
beslissing”, meldt Stijnen na afloop van de eerste training van het seizoen. “De belangrijkste is dat ik tijdens het vorige seizoen meermaals heb vastgesteld dat de positie van doelman niet de meest ideale is om de taak van kapitein echt naar behoren uit te voeren. Daarvoor is de afstand tussen mezelf als doelman en de scheidsrechter letterlijk te groot. Bovendien heb ik in mijn functie als kapitein toch een zeven à acht gele kaarten gepakt wegens ‘vermeend protest’. In dit opzicht lijkt het mij beter dat ik de taak als kapitein overlaat aan een veldspeler, die veel dichter bij de scheidsrechter gepositioneerd staat”, klink het.

“Een tweede reden is dat je als kapitein altijd beschikbaar moet
zijn voor de pers. Ik heb voor mezelf de wens uitgedrukt dat ik vanaf
dit seizoen niet meer na elke wedstrijd, ongeacht het resultaat,
commentaar wil geven. Dat zal niks veranderen aan mijn engagement voor Club, het sportieve en het clubbelang blijven voor mij boven alles primeren. Ik wil mij ten volle kunnen focussen op datgene wat de club en de supporters van mij verwachten: dat ik het doel verdedig en doelpunten voorkom.”

Wie Stijn Stijnen als kapitein aflost, wordt op korte termijn door
de technische staf bekeken. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.