Sten leert iedereen ‘suppen’ op vijver van Polderwind

Sten De Lille op de ‘peddelsurfplank’: ook voor wie niet zo sportief is aangelegd.© gf
Sten De Lille op de ‘peddelsurfplank’: ook voor wie niet zo sportief is aangelegd.© gf
Redactie KW

Behalve kamperen op het water, kan je deze zomer ook een rondje gaan ‘suppen’ op de grote vijver van Domein Polderwind in Zuienkerke. “Een unieke ervaring op een zalige locatie”, zegt Sten De Lille.

‘Suppen’ of ‘peddelsurfen’ is al een tijdje erg in trek bij watersporters. Maar volgens Sten De Lille (27) van watersportschool Amanzie is het ook de ideale work-out voor wie wat minder sportief is aangelegd.

“Suppen is goed voor je kuiten, dij- en buikspieren, rug en schouders: kinesisten raden het niet voor niets aan bij rugproblemen. Zelf heb ik er een tiental jaar geleden voor het eerst mee kennisgemaakt op de Sint-Pietersplas, en ik was meteen verknocht aan de charmes ervan. Het geeft rust, en doordat je zo hoog staat, heb je een mooi overzicht over het water. Een unieke ervaring.”

Sten bood via Outdoorteam al initiaties aan in Polderwind, maar vanaf mei is dat aanbod permanent.

Ook mensen in rolstoel

“Polderwind was zelf vragende partij om het op vrijdagavond als vaste activiteit aan te bieden voor de gasten. Suppen is een zeer toegankelijke sport, voor alle leeftijden, en de bedoeling is om er hier zoveel mogelijk mensen mee te laten kennismaken. Ook mensen in een rolstoel”, klinkt het.

De grote vijver in Polderwind leent zich volgens Sten perfect voor een initiatie suppen.

“Een fantastische locatie. Mijn pa heeft hier nog gewindsurft. Voor mensen die nog nooit op een surfplank stonden, is deze vijver ook wel ideaal om het te leren. Ik ben ervan overtuigd dat het suppen zal aanslaan, want door corona hádden veel mensen de sport al ontdekt. Vroeger was het alleen populair onder watersporters, nu ook bij een breed publiek.”

Van mei tot september geeft Sten elke donderdag- en vrijdagavond een uurtje les. Dat start om 19.30 uur en kost 20 euro per persoon, inclusief materiaal en een drankje in de bar van Polderwind. “Ervaren suppers kunnen met eigen materiaal komen, zij betalen 5 euro. Op afspraak kan ook: dan betaal je per persoon 40 euro voor een uurtje suppen, of 25 euro vanaf acht personen.”

Info: info@amanzie.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.